top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Alman Lebkuchen

lebkuchen

Alman tatlısı yerine Alman birasını her zaman tercih ederim ancak Lebkuchen’in özel bir yeri vardır. Sağlıklı, doyurucu ve benim gibi aşırı tatlıdan hoşlanmayanlar için ayarında bir kurabiyedir. Sabahları hızlı yaşıyorsanız, oturup zeytinli, peynirli uzun bir kahvaltı edemiyorsanız ve bol yağlı börekler, boyozlar yemek istemiyorsanız, kahveyle birlikte çok güzel giden bu kurabiyeyi bir gün önceden hazırlayıp güzel bir sabah geçirebilirsiniz. Malzemelere geçelim ve nasıl oluyor öğrenelim.

MALZEMELER:

1 adet yumurta

3/4 bardak kahverengi şeker

Yarım bardak bal

Yarım bardak pekmez

3 bardak un

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı hindistan cevizi

1 çay kaşığı tarçın

Yarım çay kaşığı karanfil

Yarım çay kaşığı yeni bahar

Yarım bardak badem, küçük parçalara ayrılmış

Yarım bardak kuru meyve karışımı, küçük küçük doğranmış

1 adet iyice çırpılmış yumurta akı

1 yemek kaşığı limon suyu

Yarım çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

1 buçuk bardak pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

Büyük bir kasede yumurtayı çırpın ve çırparken içine kahverengi şekeri ve balı ilave edin. Kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. Sonrasında içine pekmezi katın. Çırpmaya devam ederken un, kabartma tozu, hindistan cevizi, tarçın, karanfil ve yeni baharı da ilave edin. Sonraki safhada badem ve kuru meyveleri de ilave edin. İyice karıştıralım ve hoş bir renge sahip olan hamuru elde edin. Ağzını güzelce kapatalım ve bir gece buzdolabında dinlendirin.

Ertesi gün fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtarak başlayın. Fırın tepsisini güzelce yağlayın. Hamuru açabileceğiniz geniş bir yüzeye biraz un serpin. Hamuru ince bir şekle gelene kadar açın. Kalınlığını arzu ettiğiniz şekilde ayarlayın (göz kararı olarak ama kalınlık 6-7 mm’yi geçmesin). Kare kare kesin ve aralarında biraz boşluk bırakarak fırın tepsisine dizin.

Küçük bir kasede yumurta akı, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını iyice çırparken pudra şekerini de ilave edin ve yumuşak bir kıvama gelene kadar karıştırın.

10-12 dakika kadar önceden ısıttığınız fırında pişirin. Kurabiyeler yumuşayınca hala sıcakken üzerine hazırladığınız limonlu karışımı fırça ile sürün. Biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Σχόλια


bottom of page