top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Aloha Tavuk Burger

2340003

Bir uzak doğu, bir Meksika derken okyanusun ortasındaki eşsiz adalara geldik bile. Bu tarif özel olarak bir ülkeden çok bir yöreye ait; tropikal mutfak. Mutfağa tropik hava estireyim diye girip burger yapmak hevesinizi kursağınızda bırakabilir ama meraklanmayın, hem bu burgerin lezzeti hem de bundan sonra vereceğim tropikal tariflerin lezzeti tüm eşsiz tropik havayı evinize kadar getirecek. Yani getirir diye umuyorum. Sonra “hiç de tropik olmadı, hala soğan kokuyor bu mutfak” diye bana çemkirmeyin lütfen. Malzemelere geçelim ve işe koyulalım.

MALZEMELER:

2 adet derisiz, kemiksiz ince tavuk göğüs dilimi

Çeyrek bardak soya sosu

3 dilim kalın kesilmiş veya 6 ince dilim pastırma

2 adet büyük boy hamburger ekmeği

1 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağı

Çeyrek bardak teriyaki sos

2 dilim çedar peyniri veya kaşar peyniri

2 yemek kaşığı mayonez

2 dilim ananas

2 dilim domates

2 parça marul

4518651

HAZIRLANIŞI:

Tavuk göğüsleri buzdolabı poşetine soya sosu ile birlikte koyup çalkalayın ve buzdolabına koyup 30 dakika kadar marine edin. Tavuklar marine olurken büyük bir tavada, orta ateşte pastırmaları güzelce kavurun. Kavurduğunuz pastırmaları bir kağıt havluya alıp kenara ayırın.

Hamburger ekmeklerinin iç kısımlarına margarin veya tereyağı (hangisini kullanıyorsanız) sürün. Tavukları isterseniz yapışmaz bir tavada, isterseniz dökme tavada, isterseniz fırında, isterseniz mangalda pişirebilirsiniz. Nerede yaptığınız önemli değil. Tavuk etleri üzerinde ızgara çizgileri olsun istiyorsanız ona uygun bir pişirme yöntemi kullanmalısınız elbette.

Marine olmuş tavukları soya sosunun içinden çıkarıp üzerindeki fazlalık sosu temizleyin. Pişireceğiniz tava veya fırına koyup güzelce pişirin. Tavukların olmasına yakın bir fırça yardımıyla teriyaki sosunu iki tarafına da sürün. Ocağın altını kapatın (tavada yapıyorsanız) ve birer dilim peyniri tavukların üzerine koyup tavanın ağzını kapakla kapatın ki peynir güzelce erisin.

Sıcak tavada, mangalda veya fırında yağladığınız hamgurber ekmeklerini ısıtın. İçine arzu ettiğiniz miktarda mayonez sürün ve üzerine tavuk parçasını yerleştirin. Ardından arzu ettiğiniz kadar dilim pastırma koyun. Pastırmaların üzerine de sırasıyla ananas dilimi, marul dilimi ve domates dilimini koyduktan sonra tavuk burgeriniz hazır. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page