top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı

Tane tane, tam kıvamında ve eşsiz bir lezzet sunan arpa şehriyeli pirinç pilavı tarifi, sofralarınıza enfes bir lezzet ve görsel şölen getiriyor.


Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı


Tane tane, tam kıvamında ve eşsiz bir lezzet sunan arpa şehriyeli pirinç pilavı tarifi, sofralarınıza enfes bir lezzet ve görsel şölen getiriyor! Bu tarifle, geleneksel pirinç pilavıarpa şehriyesi ile birleştirerek damakları şenlendiriyoruz.


Pirincin tazeliğini ve arpa şehriyesinin hafif çıtırlığını bir arada yaşatan bu tarif, her bir tanelenin ayrı ayrı hissedildiği bir lezzet deneyimi sunuyor. Pilavın içine eklenen taze baharatlar ve özenle seçilmiş sebzeler, her tabakta doğallığın tadını çıkarmanızı sağlıyor.


Özel davetlerden günlük sofralara kadar mükemmel bir seçenek olan arpa şehriyeli pirinç pilavı, ana yemeklerin en leziz eşlikçisi olacak.


Pirinçleri mutlaka önceden suya koymayı unutmayın!



arpa şehriyeli pirinç pilavı

 
Hazırlık Süresi : 0 Dakika - Pişirme Süresi : 35 Dakika - Porsiyon : 4 Kişilik

Pirinç Pilavı İçin Malzemeler


  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Yarım su bardağı arpa şehriye

  • 2 su bardağı pirinç

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 3 su bardağı sıcak su ya da tavuk veya et suyu


Yapılışı


Adım 1


Tencereye sıvıyağ ile tereyağını alarak tereyağını eritelim.


Adım 2


Arpa şehriyeleri erimiş yağa ekleyelim. Renkleri kahverengiye dönene kadar kavuralım. Su ilave edince biraz daha koyulaşacağı için yanık gibi görünmemesi gerektiğinden çok koyu kahverengi olmasını beklemeyelim. İlk halleri ile aralarında renk farkının olması yeterli :)


Adım 3


Yıkayıp süzdürdüğümüz pirinçleri de tencereye ekleyelim ve pirinçleri de 1-2 dakika kavuralım.


Adım 4


1 su bardağı pirince 1,5 su bardağı su oranını baz alarak toplamda 3 su bardağı suyu (kemik suyu, et suyu, tavuk suyu, sebze suyu farketmez.) pirinçler ile buluşturalım. Tuzunu ekleyelim


Adım 5


Su kaynayınca hemen en küçük ocak gözüne ve kısık ateşe alalım yaklaşık 20 dakika pişirelim. Altını kapatmadan önce pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer su az gelmiş ise yarım bardak yarım bardak olacak şekilde kontrollü olarak tencereye ekleyebiliriz. Altını kapatalım servis edelim.


Adım 6


Not : Çok karıştırırsanız pirinç taneleri kırılabilir





 


2 görüntüleme

Comments


bottom of page