top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Asya Usulü Etli Bezelye

971360

Yeniden uzak doğu yolculuğuna çıkıyoruz mutfağımızda. Tanıdık malzemeleri, tanıdık yiyecekleri, beklenmedik şekillerde aynı tavada buluşturup, kolay ve pratik bir şekilde arzu ettiğimiz lezzete kavuşacağız. Tarifin adı etli bezelye. Genelde bezelyeyi kıymalı yemeye alışık olduğumuz için et kullanımı çok da yabancılık çekeceğimiz bir işlem değil. Asya usulü olması ise içine koyacağımız ekstra malzemelerin çeşitliliğinden kaynaklanıyor. Malzeme sayısının görece çok olması sizi korkutmasın. Aksine bu yemeğin çabucak hazırlandığını fark ettiğinizde, yorucu iş günlerinin ardından akşam yemeklerinizin vazgeçilmez yemeği olacağına eminim. Malzemelere geçmeden hemen önce bir diğer değişikliği de belirtmem gerekiyor. Görsellerde de fark edebileceğiniz üzere; yemeğin içine malzemelerde bahsi geçmeyen farklı sebzeler de ilave edebilirsiniz. Ayrıca bezelye kullanacağız ama bezelyelerin mümkün olduğu kadar ince olması gerekiyor. Çünkü taze bezelyeleri kesip içindeki topları çıkarmayacağız. Aynı taze fasulye yapar gibi sadece kılçığını alıp ikiye böleceğiz. Elbette arzu ederseniz bu şekilde değil de bildiğiniz şekilde yapabilirsiniz. Top bezelye yerine kabuklu kullandığınız için yemeğin tadı dramatik olarak değişmeyecektir. Tercih sizin. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

3 yemek kaşığı soya sosu

2 yemek kaşığı beyaz şarap (opsiyonel)

1 yemek kaşığı esmer şeker

Yarım çay kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı taze zencefil, dövülmüş

1 yemek kaşığı dövülmüş sarımsak

400-500 gram biftek, jülyen doğranmış veya kuşbaşı doğranmış, nasıl arzu ederseniz

250 gram bezelye

2

HAZIRLANIŞI:

Küçük bir kasede soya sosu, beyaz şarap, esmer şeker ve mısır nişastasını karıştırın. İyice karıştığından emin olduktan sonra kenara ayırın.

Büyük bir wok tavayı veya normal ama biraz derin bir tavayı orta ateşte iyice kızdırın. Tavadan dumanlar çıkmaya başladığı gibi sıvı yağı ilave edin ve yağın da tütmesini bekleyin. Zencefil ve sarımsağı ekleyip 30 saniye hızlı hızlı karıştırarak kavurun. Hemen ardından etleri ekleyin ve 2 dakika kadar karıştırarak kavurun. Sonrasında bezelyeleri de ilave edin ve 3 dakika daha pişirin. İyice kızmış tavada et ve bezelyeyi, kavrulmuş zencefil ve sarımsakla güzelce pişirdikten sonra soya soslu karışımı dökün. Sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Karışım kaynamaya başladığında altını iyice kısın ve sos kıvam alana dek karıştırmadan, dokunmadan pişmesini bekleyin. Sos koyu bir kıvam aldığında ocaktan alabilirsiniz.

Bekletmeden sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

1 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page