top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Asya Usulü Marul Kaseleri

2630776

Uzak doğu mutfağı diye hep aynı tarifleri önünüze sunan dergilerden ve yemek tarifi sitelerinden bıktınız biliyorum. Her daim yeni şeyler denemek isteyen, mutfakta bir şeylerle uğraşmaya bayılan güzel insanların taleplerini karşılayan tek sitedesiniz. Oldukça ilginç ve aşırı derecede lezzetli bu tarifte çok fazla malzeme olması gözünüzü korkutmasın. Yapımı çok kolay. Malzemeler biraz karmaşık, çünkü arzu edilen uzak doğu lezzetini yakalamak için birçok sayıda malzeme, baharat ve sosu karıştıracağız. Madem malzememiz çok, o halde daha fazla yer kaplamadan malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

16 adet göbek marul yaprağı, kase gibi kullanılacak

Yarım kilo %30 yağlı dana kıyma

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 büyük kuru soğan, doğranmış

Çeyrek bardak hoisin sosu (ev yapımı hoisin sosu tarifi hemen altta)

  1. 4 yemek kaşığı soya sosu

  2. 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi

  3. 1 yemek kaşığı bal

  4. 2 yemek kaşığı sirke

  5. 1 diş sarımsak

  6. 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  7. 1 yemek kaşığı acı sos

  8. Bir tutam karabiber

  9. Bütün malzemeleri bir kapta karıştırın. Orta ateşte malzemelerin neredeyse yarısı buharlaşıp, sos da iyice kıvam alana kadar kaynatın.

2 diş sarımsak, dövülmüş

1 yemek kaşığı soya sosu

200 gram haşlanmış kestane veya su kestanesi (opsiyonel)

1 demet taze soğan, doğranmış

2 çay kaşığı susam yağı

4511395

Marul yapraklarını dikkatlice ayırıp güzelce yıkayın. Sonra kurutun ama yırtmamaya, bozmamaya özen gösterin. Kenara ayırın.

Büyük bir tavanın içine yağı orta ateşte kızdırın. Kıymaları 5-7 dakika kadar kavurun. Kavururken çok fazla parçalamamaya özen gösterin. Kavurduktan sonra tavada fazladan yağ kaldıysa temizleyin ve kıymaları bir kaseye alın. Aynı tavada kuru soğanları karıştırarak kavurun. Kavrulmasına yakın hoisin sosu, sarımsak ve soya sosunu ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra eğer kullanacaksanız kestaneleri ve taze soğanları, susam yağını ilave edin. Taze soğanlar da bir miktar piştikten sonra kıymayı tüm malzemelerin içine ilave ederek 2 dakika kadar iyice karıştırın ve ocağın altını kapatın.

Kıymalı soslu karışımı marul yapraklarının içine doldurup arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page