top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Aşklı Meşkli

Champagne-Sorbet-Floats-crop

Tarif 8 kişilik olduğu için baştan uyarmak istiyorum. Adıyla 8 kişilik oluşunu karıştırıp yanlış anlamlar da çıkarmayın lütfen. Elbette sevgiliniz ile romantik  bir akşam veya eğlenceli bir sabah için hazırlayacaksınız bunu ancak “niye bu kadar çok oldu lan?” diye şaşırmayın diye uyarıyorum.

Yetişkin olmanın 2 önemli güzelliği vardır. Biri, sabahları şampanya içebilme özgürlüğü, diğeri de istediğimiz zaman dondurma (veya bu tarif örneğinde, meyveli buz) yiyebilme özgürlüğü. Şampanyalı kokteyller yetişkin bağımsızlığının sembolü gibidir. Sıcak yaz günleri veya geceleri için de bu tarif bulunmaz bir nimettir. Meyveli buzunuz püre kıvamında buzlu buzlu olduğu için, şampanyanın içinde eridikçe daha meyveli bir hale gelecektir. Arzu ederseniz birkaç yudum alıp kaşıkla tadına bakabilirsiniz veya meyveli buzun şampanya içinde erimesini bekleyip buz gibi tatlı bir içki olmasını sağlayabilirsiniz. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

Yarım litre buzlu limon ( 1 bardağa yakın su, 1 bardak şeker, 1 bardak limon suyu, 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu…suya şeker koyup 1 dakika kaynatın..içine limon suyu ve kabukları atın…iyice karıştırın…metal bir kaba koyup buzluğa atın…yarım saatte bir çıkarıp güzelce karıştırıp yeniden buzluğa koyun. Buzlu meyve donmuş olarak 2-3 saat içinde hazır olacaktır.

Yarım litre buzlu frambuaz (1 bardağa yakın su, 50 gram frambuaz, yarım bardak şeker, çeyrek bardak bal…frambuazları blenderda iyice püre haline getirip sonrasında balla karıştırın..su ve şekeri bi tencerede kaynatın..kaynayıp şeker çözüldükten sonra karıştırmayın…ballı frambuazlı karışımın içine dökün…soğuduktan sonra buzluğa atın…yarım saatte bir karıştırarak donmasını bekleyin)

1 şişe şampanya, dinlendirilmiş

HAZIRLANIŞI:

Bardağa buzlu limondan bir miktar koyun. Üzerine frambuazlı buzdan bir miktar koyun. Bardağı nazikçe ve yavaşça şampanya ile doldurun. Hemen servis edin, gerisini onlar düşünsün.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare


bottom of page