top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Bal Kabaklı Pişmeyen Cheesecake

Bal Kabaklı Pişmeyen Cheesecake

Pişmeyen cheesecake tarifi hem çok pratik olduğundan hem de aşırı lezzetli olduğu için sürekli tercih ettiğim bir tarif. Sizde benim gibi sürekli bir cheesecake yeme ve yapma merakı içerisindeyseniz bu tarif hep elinizin altında olacak. Tabana veya üzerine sos olarak kullandığınız malzemelere ekleme çıkarma yaparak değiştirseniz de labneli kremasını sabit tutmanızı tavsiye ederim.

Blogumu takip edenler bilir peynirli tatlara bayılıyorum. Bu yüzden bana cheesecake tarifi içinde bulunan labne fazla gelmiyor. Ama eşim tatlılarda peynir tadının biraz daha geride kalmasını istiyor. Bu yüzden bende o dengeyi krema sayesinde kurdum. Krema çok yumuşak bir doku kattığı için labne tadı çok baskın değil. Tabi siz isterseniz bu dengeyi arttırıp azaltarak ayarlayabilirsiniz.

pişmeyen cheesecake

pişmeyen cheesecake


Pişmeyen cheesecake için en önemli kısım kremanın sertleşene kadar çırpılması,

Krema sertleşene kadar çırpılmalı sertleştiğinde çırpma işlemine son vermelisiniz ki sonrasında çırpmaya devam ederseniz bu sefer cıvık bir kıvama doğru geçiş yapacaktır. Kremanız sertleştikten sonra diğer tüm malzemeleri spatula yardımıyla yavaşça alttan üste doğru yedirerek karıştırabilirsiniz. Pişmeyen cheesecake tarifi

Bal kabaklı sos içinse balkabakları yumuşayana kadar pişirmeniz yeterli olacaktır, zaten rondodan geçireceğimiz için bal kabağı tatlısında ki gibi iyice yumuşamış bir yapıda olmasına gerek yok.

kolay cheesecake tarifi

kolay cheesecake tarifi


Pişmeyen cheesecake tarifi için bir diğer önemli nokta ise tabanı. Mutlaka ufaladıktan sonra üzerine erimiş tereyağı döküp hepsi yağa bulanana kadar karıştırmalısınız ki tabana serdiğinizde birbirine yapışsın ve dağılmasın. Ayrıca ben tarifte kakaolu bisküvi kullandım ama dilerseniz siz burçak bisküvi kullanabilirsiniz. Hatta kendi yaptığınız bisküvilerinizi bile kullanabilirsiniz. Kolay cheesecake tarifi

Diğer tatlı tarifleri için tıklayınız; Tatlı Tarifleri

Bal Kabaklı Pişmeyen Cheesecake

Sıcak Tencere . Tuğçe Özer ❤

 

Porsiyon : 7-8 Kişilik     –      Hazırlık Süresi : 25 Dakika    –     Pişirme Süresi : 15-20 Dakika(Bal Kabağı)

 

Nefis yemek tarifleri için Instagram ‘dan takip etmeyi unutmayın. Sıcak Tencere

Bal kabaklı sos için  :

  1. 1 kilo bal kabağı

  2. 1 su bardağı şeker + 2 yemek kaşığı şeker

  3. 1 su bardağı su

Peynirli Ara Kreması İçin :

  1. 200 gram labne

  2. 200 gram krema

  3. Yarım paket haşhaş

  4. 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

Tabanı İçin :

  1. 2 paket bisküvi

  2. 3 yemek kaşığı tereyağ

Hazırlanışı :

  1. Bal kabaklı cheesecake için öncelikle üzerine dökeceğimiz sostan başlayalım ve temizlediğimiz bal kabaklarını kibrit kutusu büyüklüğünde ki parçalara bölerek tencereye alalım.

  2. Üzerine şekeri ilave edelim ocağa alıp 5 dakika boyunca bu şekilde pişirelim.

  3. Sonrasında üzerine 1 su bardağı içme suyunu ilave edelim ve kapağını kapatarak ortalama 20 dakika pişmeye bırakalım. Kapağını açmadan tencereyi sallayarak karıştırma yapabilirsiniz. (Ben yemeklerde içinde ki ısının düşmemesi için kapağı mümkün olduğunca açmamaya çalışıyorum.:))

  4. Bal kabakları piştikten sonra altını kapatarak kenarda soğumasını bekleyelim.

  5. Kremayı bir kaba alalım ve sertleşene kadar çırpalım. Krem şanti gibi bir kıvamı olacak. Sonrasında dondurucuda muhafaza edelim.

  6. Başka bir kabın içine labne peyniri ve pudra şekerini alalım ve karıştıralım. Haşhaşı ekleyelim tekrar karıştıralım.

  7. Labneli karışımı krema ile buluşturma zamanı. Bir spatula yardımıyla alttan üste doğru hareketlerle karışmalarını sağlayalım. Sonrasında tekrar dondurucuya alalım ve 20 dakika boyunca dondurucuda bekletelim.

  8. Tabanı yapmaya başlayabiliriz. Bisküvileri ister elle ister robottan geçirerek ufalayalım. Bir cezve de tereyağını eritelim ve bisküvilerin üzerine dökelim. Karıştıralım.

  9. Cuplara veya kalıbınızın tabanına bisküvileri yayalım ve bardağın dibi ile üstlerine bastırarak sıkışmasını sağlayalım.

  10. Sonrasında üzerine labneli kremasından dökelim ve en üste de balkabaklı sosu ilave ederek servise hazır hale getirebiliriz.

Afiyet bal şeker olsun,

Bal kabaklı cheesecake tarifini uyguladığınız da #sicaktencere hashtagi ile paylaşıp beni de etiketlerseniz çok mutlu olurum, ne pişirdiğinizi görmeyi çok isterim  🙂

bal kabağı cheesecake

bal kabağı cheesecake


 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Mail Adresi *

Abone Ol

 
cheesecake tarifi

cheesecake tarifi



0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page