top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Balkabaklı Cheesecake


Cheesecake evde yapılınca güzeldir. Alışık olduğumuz lezzetlerin dışında cheesecake yapmak ise ayrı bir güzelliktir. Burada gördüğünüz tariflerde balkabağı çok kullanıldı ama cheesecake yaparken ilk kez kullanılacak. Hazırlarken eğleneceğinize, yerken de çok beğeneceğinize eminim. Malzemelere geçelim ve işe koyulalım.

MALZEMELER:

1 buçuk bardak toz şeker

Yarım çay kaşığı tarçın

Çay kaşığının ucuyla hindistan cevizi

Çay kaşığının ucuyla karanfil

Yarım çay kaşığı balkabağı turtası baharatı (nasıl mı?)

  1. 3 çay kaşığı tarçın

  2. 2 çay kaşığı zencefil tozu

  3. 2 çay kaşığı hindistan cevizi

  4. 1 buçuk çay kaşığı yenibahar

  5. 1 buçuk çay kaşığı öğütülmüş karanfil

  6. Bu malzemeleri güzelce karıştırıp bir kapta turtalarınızda kullanmak için saklayabilirsiniz

2 yemek kaşığı un

250 gram krem peynir

4 yumurta

400-500 gram arası balkabağı püresi (konserve alıp ezebilirsiniz)

Çeyrek bardak ekşi krema (200 gr krema ile 1 yemek kaşığı kefiri iyice karıştırıp 1 gün oda sıcaklığında beklettiğinizde ekşi krema elde edebilirsiniz) ancak normal krema da kullanabilirsiniz

1 çay kaşığı vanilya

Çeyrek çay kaşığı badem (dövülmüş)

Tart hamuru (tarifi aşağıda) isterseniz bir bütün hamur ile bütün bir cheesecake yapabilirsiniz veya küçük parçalara ayırıp bir sürü mini boy cheesecake de yapabilirsiniz.

  1. 200 gram damak tadınıza uygun kurabiye

  2. 3 yemek kaşığı şeker

  3. Çeyrek çay kaşığı tuz

  4. 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında erimiş margarin (veya tereyağı)

  5. Fırını 175 derecede ısıtırken, kurabiyeleri iyice parçalayalım (mikser ve benzeri bir karıştırıcı parçalayıcıda daha çabuk sonuç alabilirsiniz). İçine şeker, tuz ve yağı ekleyip iyice karıştıralım (yine mikser kullanımı hızınızı artırır). Turta kabının dibine bu karışımı güzelce ve nazikçe bastırarak yerleştirelim. 12-15 dakika arası kuruyana kadar fırında pişirelim. Kullanmadan önce soğumasını bekleyelim.

1 buçuk bardak krem şanti

Bir tutam tarçın

HAZIRLANIŞI

Fırını 175 derecede ısıtarak başlayalım. Şeker, tarçın, hindistan cevizi, karanfil, turta baharatı ve unu küçük bir kapta iyice karıştıralım.

Krem peyniri de büyük bir kapta güzelce ezelim. Yumurtaları kırıp, çırpıp, balkabağı püresi, ekşi (veya normal) krema, vanilya, dövülmüş badem ve şeker ile birlikte karıştıralım. Bu karışımı baharat karışımına ilave edip 10 dakika kadar sürekli karıştıralım. Malzemeler iyice birbirine karıştıktan sonra tart hamuruna (veya keserek elde ettiğiniz küçük tart hamurlarına) kaşık ile arzu ettiğimiz kadar sürelim.

Yarım saat kadar ısınmış fırında pişirelim. Pişen keki 10 dakika fırın dışında dinlendirdikten sonra en az 90 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra krem şanti ve tarçın ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page