top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Banana Bread - Muzlu Kek

Hayat size muz verdiyse, muzları çürütmeyin onları enfes bir banana bread'e dönüştürün! Muzlara özgü ve lezzet dolu bir maceraya dönüştürmek için hazır mısınız? Banana bread, yumuşacık dokusu, tatlı muz aroması ve hafif baharat notalarıyla, evinizin mutfağında mükemmel bir dansa davet ediyor.


Banana Bread - Muzlu Kek
Banana Bread - Muzlu Kek

Bu tarif, muzları değerlendirmenin harika bir yolunu sunarken aynı zamanda evinizi sıcacık bir kek kokusuyla dolduracak. Kahvaltının, atıştırmanın veya tatlı bir mola arasının vazgeçilmezi olmaya aday bu banana bread'i yapmak sadece kolay değil, aynı zamanda eğlenceli!


İsminin “ekmek” olmasına bakmayın, Amerika’da genelde kuru keklere bread ya da loaf deniyor. Bu yüzden Türkçe ‘ye çevirince muzlu ekmek olarak geçiyor. Ama bizim için gayet muzlu kek. Muz ne kadar siyah/olgun olursa kek o kadar tatlı olur, damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Böylece kararmış muzlar da ziyan olmamış oluyor.


Aslında daha çok muffin mantığı ile hazırlanıyor denebilir. Kek yaparken yumurta ve şeker önceden çırpılırken bunda kuru ve sıvı malzemeler ayrı kaplarda karıştırılıp sonradan birleştiriliyor.


Banana Bread - Muzlu Kek
Banana Bread - Muzlu Kek

 
Hazırlık Süresi : 10 Dakika - Pişirme Süresi : 40 Dakika - Porsiyon : 10-12 Dilim

Banana Bread İçin Malzemeler


  • 3 adet olgun muz

  • 1 paket (80gr.) bitter çikolata

  •  1 su bardağı un

  • 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker

  • 2 yumurta

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 çimdik tuz

  • Çeyrek su bardağı sıvıyağı


Yapılışı


Adım 1


Muzları bir kapta çatal yardımıyla zelim, ayrı bir yerde ise çikolataları bıçak yardımıyla keke uygun daha küçük boyutlara getirelim.


Adım 2


Un, kabartma tozu, toz şeker ve tuzu bir kapta karıştıralım.


Adım 3


Ayrı bir kapta yumurta, muz, sıvıyağ, çikolatayı karıştıralım ve unlu karışıma ilave edelim. Karışana kadar spatula yardımıyla karıştıralım ve yağlanmış bir kek kalıbına muzlu kek karışımını dökelim.


Adım 4


Şart değil ama sunum aşamasında güzel gözüktüğü için keki fırına vermeden önce üzerine bir adet muzu ortadan ikiye bölerek görselde ki gibi koyabilirsiniz.




 


28 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Limonlu Kek

Comments


bottom of page