top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Basit İtalyan Omleti


omlet

Omlet tarifi mi olur? Olur. Zaten bir omlet bile yapamayacak olanlar bu sitenin adını bile duymamıştır, eminim. Ancak yemek yapmaya gönül vermiş siz sevgili dostlarım da bu omletin diğerlerinden farklı olduğunu kabul edeceksiniz. Bir miktar taze soğan sapı ve keçi peyniri ile alışık olduğumuz omletlerden daha farklı bir lezzet yakalayacaksınız. Adını da İtalyan omlet diye koyunca, dönüşüm tamamlanmış olacak. Her ne olursa olsun, en nihayetinde omlet tabi. Siz buradaki malzemeleri istediğiniz başka herhangi bir malzeme ile değiştirip arzu ettiğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Neyse, malzemelere geçelim bakalım.

MALZEMELER:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 yumurta, güzelce çırpılmış

1 yemek kaşığı parçalanmış keçi peyniri

2 çay kaşığı doğranmış taze soğan sapı

Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI:

Büyük bir tavada, orta ateşte zeytinyağını kızdırın. Tavayı sağa sola eğerek yağın her yere dağılmasını sağlayın. Çırptığınız yumurtaları sıcak tavaya dökün.

Pişmeye başlayan omleti arada bir plastik bir spatula ile sağından solundan kaldırıp, üzerindeki pişmeyen sıvı bölümlerin alta akarak pişmesini sağlayın. Toplamda 2 dakika kadar piştikten sonra omleti ateşten alın.

Omletin yarısının üzerine keçi peyniri, taze soğan saplarının büyük bir kısmını, tuz ve karabiberi serpin. Nazikçe omletin bir tarafından kaldırıp malzemelerin olduğu tarafa doğru katlayın ve yapıştırın. Kalan taze soğan saplarını da üzerine serpiştirin ve sıcak sıcak servis edin.

Mutlu kahvaltılar.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page