top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Beyaz Peynirli Tavuklu Lazanya


Bir kez daha karşımızda enteresan bir lazanya tarifi var. Bu sefer de lazanyayı lezzetli beyaz peynir ve tavuk ile kandıracağız. Ancak damak tadımızı kandırmayacağız. Oldukça lezzetli ve eğlenceli bir yemek olacak. Çok bekletmeden malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

9 adet lazanya yaprağı

Yarım bardak gelecek şekilde tereyağı veya margarin

1 orta boy soğan, doğranmış

1 diş sarımsak, dövülmüş

Yarım bardak un

1 çay kaşığı tuz

2 bardak gelecek şekilde tavuk suyu (tavuklarını haşlayıp suyunu kullanabilirsiniz, bulyon ile çok tuzlu olabilir)

1 buçuk bardak süt

4 bardak gelecek şekilde rendelenmiş kaşar peyniri

1 bardak gelecek şekilde rendelenmiş parmesan peyniri (eğer arzu ederseniz, kullanmak zorunda değilsiniz)

1 çay kaşığı kuru fesleğen

1 çay kaşığı kuru kekik

Yarım çay kaşığı karabiber

2 bardak gelecek şekilde peynir (burada imkanlarımız geniş; beyaz peynir, ezine, lor, inek peyniri, koyun peyniri, az yağlı, çok tuzlu, az tuzlu hangisini arzu ederseniz kullanabilirsiniz)

2 kase gelecek şekilde küçük küpler şeklinde doğranmış tavuk göğüs

300 gram güzelce yıkanmış ve doğranmış ıspanak

1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 derecede ısıtarak başlayın. Büyük bir tencerede tuzlu su haşlayın. Lazanya yapraklarını 8-10 dakika kadar kaynatın, suyunu süzün ama dökmeyin ve lazanyaları soğuk su ile yıkayın. Lazanyaları haşladığınız suda tavuk göğsünü de haşlayın. Güzel, lezzetli ve aromalı bir tavuk suyu elde edeceksiniz.

Büyük bir tavada yağı orta ateşte eritin. Soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun ve sık sık karıştırmayı ihmal etmeyin. Un ve tuzu ilave edip köpük köpük olana kadar pişirin. İçine tavuk suyunu ve sütü de ilave edip sürekli karıştırarak 1 dakika kadar kaynatın. 2 bardak kaşar peyniri ve eğer kullanacaksanız parmesan peynirini ilave edin. Fesleğen, kekik ve karabiber ile tatlandırıp ateşten alın. Sosumuz hazır.

Fırın tepsisinin tabanına sosun üçte birini yayın. Lazanya yapraklarının üçte birini yerleştirip üzerine beyaz peynir, lor, ezine artık hangisini kullanıyorsanız onun güzelce yerleştirin. En üste de tavukları koyun. Tavukların üzerine lazanyanın diğer üçte bir bölümünü yerleştirip üzerine sosun üçte birini ve ıspanakları koyun. Ispanakların üzerine kalan 2 bardak kaşar peynirini dökün. Peynirin üzerine kalan lazanyaları yerleştirip sosun kalanını dökün. Maydanoz ve kalan peyniriniz varsa en üste süsleme yapın.

Önceden ısıttığınız fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Yorumlar


bottom of page