top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Bravo Patisserie Bostanlı, İzmir

Bravo Patisserie Bostanlı, İzmir

İzmir ‘de mekan mekan gezmeye ve gezdiklerimi sizlerle paylaşmaya karar verdiğimi zaten Instagram hesabımız üzerinden (sicak.tencere) duyurmuştum. Tüm gözlemlerimi, mekan hakkında ki görüşlerimi, ucuzluk/pahalılık derecesini, sipariş verdiğim yiyeceklerin lezzetini, can dostlarımıza yer verip vermediklerini, hijyen ve çok daha fazlasını kendi gözlemlerim ile olabildiğince size anlatmaya çalışacağım ve daha bir çoğunu sizlerle paylaşacağım.

bravo patisserie

bravo patisserie


Bravo Patisserie – Bostanlı

Bravo patisserie 1990 ‘lardan beri İzmir ‘de butik pasta ve çok çeşitli dondurma üretimiyle hizmet veren bir pastanedir.

Bir çok defa önünden geçtiğimiz her seferinde peri masalını andıran beyazlıkta ki tasarımıyla dikkatımı çeken bir mekandı.

İlk başta ki gözlemlerimi paylaşayım. İçerisi oldukça doluydu, mekan içinde sigara içilmesine izin verilmiyor. Bunun için kapı önünde sigara içenlere özel bir bistro masa koymuşlar orada içebiliyorsunuz.

Bravo pastanesi dondurma, pasta, kurabiye çeşitleri, kruvasan, poğaça, el yapımı çikolata, butik pasta satışı yapan bir mekan. Dilerseniz düzenleyeceğiniz etkinliğe özel olarak pasta siparişi de verebilirsiniz.

Mekanın içi temiz ve aydınlık, ürünlerini vitrinlerde sergiliyorlar. Masaya 3 farklı menü getirdiler içecek, dondurma ve pasta menüsü. Benim ilgimi çeken pasta menüsüydü 🙂 İçerisi müşteri doluydu ama bunaltan ve çok sesli bir ortam yoktu.

Çocuklu ailelerde vardı mekanda bu anlamda aile ortamı için uygun bir yer, aynı zamanda ilk buluşmalar için randevulaşabilirsiniz, kız kıza çıkıp gelebilirsiniz. Ortam olarak daha dinamik ve yaş ortalaması daha genç bir kitlesi var. Alkollü içecekler mevcut değil. kahve menüsü oldukça yeterliydi pasta yanında tercih edilebilecek bir çok alternatifi var.

Mekanda evcil hayvanları ile oturan kimseyi görmedim sanırım bu anlamda evcil hayvan kabul etmeyen bir yer internetten araştırdığım kadarıyla da yapılan yorumlarda bunu gördüm.

Kaliteli ve ferah bir his var mekanda,

bravo patisserie

bravo patisserie


Bravo Patisserie Bostanlı

Bravo Pastanesi Pasta Fiyatları

Bravo Pastanesi Fiyat Listesi

Biz 3 arkadaş gittik ve kestaneli pasta, çikolata parçacıklı pasta, fıstıklı pasta sipariş ettik. Garsonlar masamızla ilgiliydi sipariş almak için bekletmediler. Siparişlerimiz eksiksiz geldi, tabakları ve çatal bıçakları temizdi.

Pastaların genelinde kullanılan kremalar tazeydi, kekleri de aynı tazelikteydi. Çikolata sosları ve kullandıkları kremada ki şeker oranı çok fazla değildi. Kek hamuru oldukça hafif yapıda ve yedikten sonra insanı pişman etmeyen cinsten 🙂

Kestaneli pastanın içinde ki krema taze ve süt tadı geliyordu. Keki bayat değildi, kestaneleri ise büyük ve doyurucu miktardaydı. Üzerinde ki çikolatalı sos aşırı derece de tatlı değildi, rahatsız eden fazla bir tatlılığı yoktu.

bravo patisserie

bravo patisserie


Çikolatalı pasta ise Edirne ‘den gelen arkadaşımıza tavsiye edildiği için denemek istedik.  🙂 Çikolata parçaları ağza geliyordu. Hissedilir oranda içine koymuşlar aynı şekilde çikolatalarında ki şeker oranı da iyi ayarlanmıştı.


bravo patisserie

bravo patisserie


Fıstıklı pasta da ise fıstık oranı pek iyi değildi. Kestane ve çikolataya oranla söylüyorum tabi bunu fıstık oranı diğerlerine oranla daha azdı ve bira kuruydu.



Fiyatları ise dilim başına 12-16 TL arasında değişmekte, kahveleri ise 7-12 TL arasında değişiyor. Çay 5 TL. Nakit ve kredi kartı ile ödeme seçenekleri mevcut.


bravo patisserie

bravo patisserie


Dondurma çeşitleri çok geniş ve bir çok farklı tatta dondurmaları mevcut. Benim en merak ettiğim menekşeli dondurmaydı. Denemedik ama deneyenlerden duyduğum kadarıyla dondurmaları da enfes. Deneyen varsa yazının altına yorum olarak düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Limonlu, vişneli, kavunlu, kakaolu, sade gibi bildik çeşitlerin yanında yeşil limonlu, mandalinalı, menekşeli, tropik meyveli gibi değişik dondurma çeşitleri de mevcut.


 

Bravo Patisserie İletişim Bilgileri

Adres: Bostanlı Mahallesi, Cemal Gürsel Cd. No:111, 35590 Karşıyaka/İzmir – Tramvay ile gidecekseniz “Bostanlı İskele” ‘den sonra ki “Çarşı” durağında inmelisiniz.

Telefon : +90 232 362 91 91

Çalışma Saatleri : 08:00 – 01:30


 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Mail Adresi *

Abone Ol

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page