top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Buffalo Karnabahar

bufalo karnabahar

Tavuk kanat özellikle buffalo sosu ile kaplanıp hazırlandığında muhteşem oluyor. Marketlerde bile nugget dışında en çok bulunan ve satılan soslu tavuk çeşidi buffalo kanatlardır. Peki aynı yöntemi karnabaharda uygularsak nasıl olur? İnanması güç biliyorum ama uzunca bir süre bunu düşündüm. Elbette karnabahar tavuk kanat gibi kemikli olmadığı için aynı şekilde buffalo soslu hazırlamak ve tavada kızartmak mantıklı bir çözüm olmaz. En ideal yöntem, fırında hazırlamak olur. Birkaç küçük rötuş ile tarifi karnabahara uyumlu hale getirmeye çalıştım ve ortaya az sonra okuyacağınız sonuç çıktı. Umarım beğenirsiniz. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

Fırın tepsisini yağlayacak kadar zeytinyağı

3/4 bardak un

1 bardak su

Yarım çay kaşığı sarımsak tozu veya bir diş sarımsak

Tuz ve karabiber

2 adet karnabahar, lokmalık olarak doğranmış

2 yemek kaşığı margarin

Yarım bardak barbekü sosu (biraz acılı olursa daha lezzetli olur veya barbekü sosunun içine acı sos koyarak karıştırabilirsiniz)

1 çay kaşığı bal

HAZIRLANIŞI:

Fırını 220 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın. Fırın tepsisini de zeytinyağı ile hafifçe yağlayın.

Un, su, sarımsak tozu, tuz ve karabiberi bir kasede iyice karıştırın ve yumuşak-cıvık bir kıvama gelene kadar çırpın. Karnabaharları bu karışımın içine ilave edin ve her yanı kaplanana kadar karıştırın. Fırın tepsisine yerleştirin.

Hafif kahverengi olana dek 20-25 dakika arası pişirin. Fırından çıkarın. Fırını kapatmayın.

Küçük bir tencerede margarini orta ateşte eritin. Margarin eriyince tencereyi ateşten alıp içine barbekü sosu ve balı ilave edin ve kıvam alana kadar karıştırın. Bu karışımı her karnabaharın üzerine karışım bitene kadar, fırça ile sürün. Karnabaharları tekrar fırına verin. 10 dakika daha fırında pişirin. Fırından çıkarıp 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page