top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Buffalo Tavuk Marul Dürüm


2240640

Siz öyle misiniz bilmiyorum ama “Ben de dürüm yemek istiyorum ama lavaşa sarmak istemiyorum, bir sürü kalori almak istemiyorum.” diyen duydum ben. Neyse ki elinizin altında benim gibi biri var da sağlıklı ve az kalorili bir dürüm hazırlama ve yeme fırsatınız olacak. Buradaki kalori düşüren tüm malzemeleri elbette kalori dolu malzemelerle değiştirme opsiyonunuz var. Tercih sizin. Biz sağlıklı malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

500-600 gram civarı derisiz, kemiksiz tavuk göğüs

1 şişe kırmızı biber sosu veya barbekü sosu

1 şişe ranch sos

1 adet kocaman göbek marul, büyük yapraklı

HAZIRLANIŞI:

Tavuk göğüsleri arzu ettiğiniz şekilde doğrayıp orta ateşte bol suda haşlayın. Bu noktada opsiyonlar devreye girmeye başlıyor. Arzu ederseniz doğradığınız tavukları tavada az yağda kavurabilirsiniz de. Barbekü sosu veya kırmızı biber sosunu ranch sos ile bir kasede güzelce karıştırın. Eğer tavukları yağda kavurduysanız iyice piştikten sonra sos karışımını tavuklara karıştırın. Eğer haşladıysanız güzelce süzün, haşlanmış tavukları sos karışımının olduğu kaseye alın ve iyice karıştırın.

Sosa bulanmış tavukları başka bir kaseye alıp 2 çatal yardımı ile tiftebilirsiniz veya pişirdiğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Sosun kalanını yanında yemek için bir kaseye alın. Soslu tavukları da marul yapraklarının içine koyup sarın. Görselde tavuk tiftikleri ile birlikte makarna da var. Bu da opsiyonel olarak yapabileceğiniz değişiklikleri gösteriyor. Arzu ederseniz makarna yerine patates kızartması da koyabilirsiniz veya hiçbir şey ilave etmeyip sadece tavuklardan marul dürüm yapabilirsiniz.

Her bir marul dürüm parçasını sosa bandırıp hunharca yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page