top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Burrito


Bu sefer size Meksika mutfağından sesleniyorum. Burrito yapacağız. Fırında yapacağız ve severek yediğimiz kıymalı böreğe çok benzeyecek ama küçük dokunuşlarla oldukça lezzetli ve doyurucu hale getireceğiz. Büyük ihtimalle bundan sonra kıymalı börek istediğinizde hemen burrito yapacaksınız. Malzemelere geçelim ve nasıl olduğunu öğrenelim.

MALZEMELER:

750 gram dana kıyma

1 adet kuru soğan, doğranmış

2 çay kaşığı dövülmüş sarımsak

50 gram siyah zeytin, doğranmış

100 gram doğranmış yeşil biber

300 gram doğranmış domates

450 gram taco sosu (çabucak hazırlayabileceğiniz taco sosu tarifi hemen altta)

  1. 400 gram domates sosu

  2. 2/3 bardak su

  3. 2 yemek kaşığı beyaz sirke

  4. 1 yemek kaşığı kimyon

  5. 2 yemek kaşığı sarımsak tozu

  6. 1 çay kaşığı tuz

  7. Yarım çay kaşığı pul biber

  8. Yarım çay kaşığı şeker

  9. Yarım çay kaşığı karabiber

Tüm malzemeleri küçük bir tencerede güzelce karıştırıp kısık ateşte pişirmeye başlayın. Kaynamamasına özen gösterin. Güzelce karıştırarak pişirirken hafifçe yoğun bir kıvam aldığında ateşten alın (yaklaşık 20 dakika içerisinde) Soğumasını bekledikten sonra kullanabilirsiniz.

450 gram haşlanmış kuru fasulye

12 adet tortilla ekmeği veya lavaş ekmeği

250 gram rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

Fırını her zaman olduğu gibi 180 derecede ısıtarak başlayın.

Büyük bir tavada, orta ateşte, kıymayı 5 dakika kadar soteleyin. Kavrulan kıymanın içine soğan ve sarımsağı ekleyip 5 dakika daha soteleyin. Arzu ederseniz bu anda tavada oluşan fazlalık yağı dökebilirsiniz. Ardından zeytin, yeşil biber, domates, taco sosu ve kuru fasulyeyi ekleyin. Güzelce karıştırıp ocağın altını kısın. 15-20 dakika arası pişirin.

Orta boy bir güveç tenceresi veya borcamın dibine kıymalı karışımın küçük bir kısmını yayarak ince bir tabaka oluşturun. Üzerine lavaş veya tortilla ekmeğinden bir tabaka yayıp üzerine biraz daha kıyma karışımı ilave edin. Kıymanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Malzemeler bitene kadar lavaş, kıymalı karışım ve peynir sırasında ilave ederek kat çıkmaya devam edin. En üstte bir kat kıymalı karışım ve peynir bırakın.

20-30 dakika arası veya peynir kahverengi olup, hafifçe kabarcıklanmaya başlayana kadar fırında pişirin. Burritonuz sıcak sıcak servis edilmeye hazır.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page