top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Colcannon (İrlanda Patates Püresi)


c4.jpg

Bugüne kadar yediğiniz en güzel ve en lezzetli patates püresi tarifi şu anda tam karşınızda duruyor. Colcannon, İrlanda patateslerine verilen ad. Tarifimiz de adını bu patateslerden alıyor. Elbette püreyi hazırlarken mutlaka İrlanda patatesi kullanmak zorunda değilsiniz. Bol nişastalı ve lezzetli patateslerimizi de kullanarak bu enfes püreyi kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İrlanda usulü bu pürenin en önemli özelliği tereyağı ve süt ile lezzetine lezzet katarken sağlıklı sebzelerden de yardım alması. Görselden de anlayabileceğiniz üzere pürenin içinde bolca sebze var. Malzeme listesinde göreceğiniz sebzeleri bire bir kullanmak zorunda değilsiniz. Yemek Aşkı tariflerinin en büyük özelliği olan esneklik, bu pürede de mevcut. Lezzeti ve görüntüsü birbirine yakın başka sebzeler kullanarak da tarifi çeşitlendirebilirsiniz. En önemlisi de bu inanılmaz lezzetli patates püresi ile sebze tüketimi konusunda anlaşamadığınız çocuğunuzun sebzeyle ilgili tüm fikirlerini değiştirecek olmanız. Malzemelere geçelim ve hazırlıklara başlayalım.

c2

MALZEMELER:

Yarım kilo lahana

Yarım kilo patates

2 sap pırasa

1 bardak süt

Tuz ve karabiber

Bir tutam muskat (opsiyonel)

Yarım bardak kadar tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış

c1

Büyük bir tencerede lahanayı yumuşayana kadar kaynatın. Kaynattığınız lahanayı sudan çıkartıp güzelce doğrayın. Eğer pürenin içine koyacağınızı düşünerek daha fazla parçalamak isterseniz blender yardımı ile iyice parçalayın. Sonra lahanaları kenara ayırın ve mümkünse ılık tutmaya gayret edin. Ardından patatesleri de yumuşayana kadar haşlayın. Haşlarken dikkat etmeniz gereken nokta patatesleri su henüz ısınmamışken içine atmanız ve su kaynamadan önce bir miktar tuz ilave ederek kaynama işlemini hızlandırmanız gerekiyor. Su iyice kaynadıktan sonra da patatesler haşlanana kadar ocağın altını kısık tutun. Haşlanan patatesleri süzüp kenara ayırın.

Pırasaların saplarını ve başlarını ince ince minik minik doğrayın ve sütün içine atın. Sütü kaynatmadan, çok kısık ateşte, biraz yumuşayana kadar pişirin.

Pırasa sütün içinde pişerken patatesleri tuz ve karabiber ile baharatlandırıp eze eze püre haline getirin. Ezme işlemi sırasında sütün içinde pişmiş pırasaları ve sütü ilave edin. Ezip karıştırırken lahanaları da ilave edin. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını küçük bir tavada veya kapta çok kısık ateşte bir miktar eritin. Eriyen yağdan bir yemek kaşığı kadar ayırın. Gerisini pürenin içine karıştırın.

Yeşilli-sarılı güzel kıvamlı bir püre elde ettikten sonra servis için en üst kısmına küçük bir havuz açıp, ayırdığınız bir kaşık tereyağını dökün. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

1 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page