top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Domates Soslu Kabak Çekirdekli Makarna

Yemek yapmayı çok seviyoruz. Makarna yemeyi de çok seviyoruz. Doğal olarak makarnayı olduğu gibi haşlayıp yemektense değişik lezzetler katmayı da seviyoruz. Domates sosu herhangi bir günde makarnanın en iyi dostudur. Yapılan her 10 makarnadan en az yedisinde mutlaka domates sosu kullanırız. İkisi birlikte çok uyumludur. Bu sefer yine domates bizimle ancak değişik bir lezzet almak için kabak çekirdeklerinden de güzel bir yardım alacağız. Hemen malzemelere geçelim ve sonrasında nasıl bir yardım olacağını öğrenelim.

MALZEMELER

1 paket makarna (arzu ettiğiniz herhangi bir çeşit)

Yarım kase kabak çekirdeği

2 adet orta boy domates

1 yemek kaşığı kırmızı pul biber

1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Yarım bardak yarım yağlı süt (normal süt de kullanabilirsiniz)

1 yemek kaşığı un (tercihen kullanılmayabilir)

Parmesan peyniri veya kaşar peyniri (tercihen kullanılmayabilir)

Zeytinyağı

2-3 diş sarımsak, dövülmüş

Tuz

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye makarnayı haşlamamıza yetecek kadar su ekleyip kaynatmaya başlayalım. 2 yemek kaşığı kadar tuz ve 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağını kaynamakta olan suya ilave edip makarnayı içine dökelim. Aşırı yumuşatmadan, al dente kıvamına gelecek kadar haşlayalım.

Domates salçasını ve kabak çekirdeklerini iyice çırparak krema kıvamına getirelim. Makarna haşlanırken 1 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırmaya başlayalım. Sarımsak ve kırmızı pul biberi ekleyelim. Altını açıp sarımsağın altın sarısı renge kavuşmasını bekleyelim. Sarımsak renk değiştirince karıştırdığımız domates salçasını ve kabak çekirdeklerini ilave edelim. Tavanın altını kısalım ve domates salçasının suyu uçana kadar karıştırarak pişirelim.

Şimdi sütü ve arzu ederseniz unu ilave edelim. Eğer un kullanacaksanız sütün iyice piştiğinden emin olduktan sonra iyice karıştırarak unu ekleyin ki topaklaşma olmasın. Tercihen hangisini kullanırsanız kullanın, sosun yeteri kadar kıvama geldiğinden emin olunca ocaktan alabilir ve makarna ile karıştırabilirsiniz.

Maydanoz ile güzelce süsledikten sonra arzu ederseniz rendelenmiş peynir de ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page