top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Domatesli Karidesli Balık


776261

Fesleğenli somon tarifini afiyetle okudunuz. Orada da yazdığım üzere, somon artık ucuz. Fakat siz “ya param var ben karides de almak istiyorum, pahalı balık da almak istiyorum, sana ne?” diyor olabilirsiniz. Telaşlanmayın, böyle durumlar için de tarifimiz var. Gerçi artık, özel davetlerde yenilen kol boyunca jumbo karides aramıyorsanız, o da ucuz sayılır. Tarifin adında “balık” sözcüğü geçiyor. Bunun nedeni bu tarifte hamsi, sardalye gibi minik balıklar dışında her türlü balığı kullanabiliyor oluşunuz. Bol etli, yağlı ve biraz büyük boy bir balık olursa sizin için daha rahat olur elbette ama tercih sizin. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

6 diş sarımsak, dövülmüş

5 adet büyük boy domates, doğranmış

1 çay kaşığı kuru kekik

500 gram balık (bir adet fileto olarak hazırlanmış, büyük levrek işinizi görür mesela)

250 gram karides (küçük boy yemlik karides bulabilirseniz süper olur)

Tuz

HAZIRLANIŞI:

Yemeğin pişirmeli, aksiyonlu kısımlarına geçmeden önce elinizdeki balığın tek parça, bütün olarak işe yaramayacağını, bu yüzden doğramanız gerektiğini hatırlatırım. Tam da bu nedenle nispeten büyük ve az kılçıklı bir balığı pişirmeye hazırlamak daha kolay olacaktır. Balıkçınız sizin için bu işlemi yapabiliyorsa ne mutlu size. Elinizdeki balığın orta boy fileto parçalar halinde veya küp küp doğranmış olması gerekiyor.

Orta boy bir tavada zeytinyağını kızdırın. Orta ateşte sarımsakları pişirin ama yakmamaya özen gösterin. Domatesleri ilave edip suyunu iyice salana kadar karıştırın. Son olarak kekiği üzerine serpin.

Balık ve karidesleri domates karışımına ilave edin. Tuz ile tatlandırın. Karıştırıp tavanın ağzını kapatın. 3 dakika kadar pişirin. Ağzını açın, balık eğer 3-4 fileto parça halindeyse arkalarını çevirin ve bir miktar daha tuzlayın. Eğer küp küp doğranmışsa şöyle bir karıştırın ve tekrar ağzını kapatıp 3 dakika daha pişirin.

Sonra ağzını açıp suyu biraz buharlaşana kadar pişirmeye devam edin. Yemeğin balıklı, karidesli, domatesli suyunun tamamen buharlaşmaması gerekiyor. Süreyi yemeği sürekli takip ederek ayarlayın. Ocaktan aldıktan sonra 2 dakika kadar dinlendirin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page