top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Dört Malzemeli Acılı Meksika Böreği


enchiladas

Beklediğiniz eşsiz lezzet sonunda karşınızda. “Dört malzemeli”yi görüp çabucak ve kolayca hazırlayabileceğiniz bir yemek olduğunu düşünmeyin. O dört malzemenin yarısı için önceden hazırlık yapmanız gerekecek. Verdiğiniz çabanın karşılığını fazlasıyla alacaksınız, bundan emin olabilirsiniz. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

12 adet tavuk dürüm (tarifi hemen altta)

12 adet lavaş veya tortilla ekmeği

250-300 gram tavuk göğüs kuşbaşı

Çeyrek bardak rendelenmiş kaşar peyniri

5-6 damla acı sos

Tavuk, peynir ve acı sosu bir kasede güzelce karıştırın. Tavada lavaşları ısıtın. Tavuklu karışımı koyup dürüm olarak sarın. 

1 bardak kızıl acı sos (tarifi hemen altta)

Çeyrek bardak sıvı yağ

2 yemek kaşığı un

Çeyrek bardak acı pul biber (bu size fazla gelirse azaltabilirsiniz)

250 gram domates sosu

1 buçuk bardak su

Çeyrek çay kaşığı kimyon

Çeyrek çay kaşığı sarımsak tozu

Tuz

Yağı tavada orta ateşte iyice kızdırın. Un ve acı biberi ekleyip, iyice karıştırarak kahverengi olana kadar kavurun. Sürekli karıştırın ki un yanmasın. Sırayla domates sosu, su, kimyon, sarımsak tozu ve tuzu yavaş yavaş ekleyin. 10 dakika kadar iyice koyulaşana ve kıvam alana dek karıştırarak pişirin. 

Bir bardak kremalı mantar çorbası veya makarnalar için satılan mantarlı sos (kıvamının normal çorbadan biraz daha koyu olması lazım. Örneğin pakette 5 bardak su ekleyin diyorsa ben 3 buçuk – 4 bardak civarı ekliyorum ki çok sulu olmasın)

250 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Süslemek için zeytin

HAZIRLANIŞI:

Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisini de güzelce yağlayın.

Hazırladığınız tavuk dürümleri tepsiye dizin. Kızıl acı sosu ve kremalı mantar çorbasını (sosunu) blender yardımı ile veya elinizle iyice karıştırın ve çırpın. Karışımı dürümlerin üzerine dökün. Rendelenmiş peynirleri üzerine serpin.

Önceden ısıttığınız fırının orta rafına tepsiyi yerleştirin. 45 dakika kadar iyice pişirin. Zeytinle süslemek istiyorsanız kaşar eridikten sonra ama kızarmadan önce fırını açıp üzerine serpiştirin. Servis etmeden önce 15 dakika kadar dinlendirin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page