top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Dünyanın En İyi Lazanyası


lazanya

Biliyorum, tarifin adı biraz fazla iddialı oldu. Türlü türlü lazanyalar yedim, hatta bu tariflerin arasında bir yerlerde değişik ve oldukça lezzetli lazanya tarifleri de vardı. Hepsi de birbirinden güzeldi. Tüm bunlara rağmen iddia ediyorum ki bu lazanya bir başka. Hazırlamayı geçtim daha malzemeleri okurken iştahınız açılacak emin olun. Yazarken ben de yaptığım anları hatırlıyorum ve yazacak daha fazla bir şey bulamıyorum ne yazık ki. Hemen malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

250 gram sosis

Yarım kilo kıyma

Yarım bardak ince kıyılmış soğan

2 diş sarımsak, dövülmüş

800 gram rendelenmiş domates

100 gram domates salçası

Yarım bardak su

2 yemek kaşığı şeker

1 buçuk çay kaşığı fesleğen

Yarım çay kaşığı

Yarım çay kaşığı rezene tohumu (opsiyonel)

1 çay kaşığı italyan baharat karışımı (kekik,nane,kırmızı biber,mercanköşk ve kişniş karışımı)

1 yemek kaşığı tuz

Çeyrek çay kaşığı karabbier

4 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz

12 adet lazanya

Yarım kilo rendelenmiş kaşar peyniri

1 yumurta

Yarım çay kaşığı tuz

300 gram rendelenmiş parmesan peyniri

HAZIRLANIŞI:

Derin bir güveç tenceresinde sosis, kıyma, soğan ve sarımsakları orta ateşte güzelce pişirin. Malzemeler piştikten sonra içine rendelenmiş domates, domates salçası ve suyu ilave edin. Şeker, fesleğen, rezene tohumu, italyan baharat karışımı, 1 yemek kaşığı tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı maydanoz ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra ağzını kapatıp, altını kısın. 1 saate yakın ara ara karıştırarak pişirin.

Büyük bir tencerede az tuzlu suyu kaynatın. Lazanyaları kaynayan suda 8-10 dakika arası haşlayın. Süzün ve soğuk suyla yıkayın. Büyük bir kasede de rendelenmiş kaşar peynirini, yumurta, yarım çay kaşığı tuz ve kalan maydanoz ile iyice karıştırın.

Artık fırını ısıtabilirsiniz. 200 dereceye ayarlayın. Güveç tenceresinde pişirdiğiniz et karışımının üçte birini geniş bir fırın tepsisinin dibine yayın. Üzerine 6 adet lazanyayı yerleştirin. Lazanyaların üzerine kaşar peyniri karışımının yarısını koyun. Parmesan peynirinin üçte birini onun üzerine koyun. Bir üste yine üçte bir et karışımını yayın. Tekrar lazanya, kaşar peyniri karışımının diğer yarısı, parmesan peynirinin üçte biri ve et karışımının kalanını koyun. En üste de kalan son üçte bir parmesan peynirini serpin.

Kat kat hazırladığınız lazanyayı önceden ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin. Süre bitiminde parmesan peyniri çıtır çıtır olmamışsa 5-10 dakika daha pişirebilirsiniz. Servis etmeden önce 15 dakika dinlendirin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page