top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Eggnog Cheesecake


eggnog

Eggnog bize oldukça yabancı bir içecek ancak Avrupa ve Amerika’da özellikle noel zamanı sıklıkla ve keyifle tüketilen,çok leziz bir içecektir. Yumurtalı oluşu bazı bünyelerde sıkıntı yaratabilir ama yumurta ve süt ürünlerine alerjiniz yoksa içeceğe gariplik katacak bir yumurta tadı almıyorsunuz onu belirteyim. Buraya kadar olan kısmı eggnog ile ilgili genel kültür bilgisiydi. Marketten eggnog almak pek mümkün olmayacağı için gerekli malzemeler kısmında kısa bir eggnog tarifi de bulacaksınız. Eggnog yumurtanın dışında alkol de içeren bir içecek olduğu için eğer hiç alkol kullanmıyorsanız tarifin bundan sonraki kısmı ile ilgilenmeyebilirsiniz. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

1 bardak kurabiye,bisküvi veya eti form kırığı

2 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış ve erimiş margarin

200 gram krem peynir

1 bardak şeker

3 yemek kaşığı un

3/4 bardak eggnog (tarifi hemen altta)

  1. 4 bardak süt

  2. 5 adet bütün karanfil

  3. Yarım çay kaşığı vanilin

  4. 1 çay kaşığı tarçın

  5. 12 adet yumurta sarısı

  6. 1 buçuk bardak şeker

  7. 2 buçuk bardak rom

  8. 4 bardak krema

  9. 2 yemek kaşığı vanilin

  10. Yarım çay kaşığı hindistan cevizi


  11. Süt, karanfil, yarım çay kaşığı vanilin ve tarçını küçük bir tencerede olabildiğince kısık ateşte yavaş yavaş kaynatın. Altını açıp işi hızlandırmaya çalışmayın.

  12. Büyük bir kasede yumurta sarılarını ve şekeri karıştırın. Yumuşayana ve kabarana kadar iyice çırpın. Az önce kaynattığınız süt karışımını yavaş yavaş eklerken bir yandan çırpmaya devam edin. Sütü dökmeniz bitince yeni karışımı biraz daha çırpıp küçük tencereye geri alın. Bu sefer orta ateşte sürekli karıştırarak 3 dakika veya kıvam alana kadar pişirin. Kaynamasına izin vermeyin. Karanfilleri içinden alın ve bir saat kadar dinlendirin.

  13. Sıcaklığı gittikten sonra romu, kremayı, 2 çay kaşığı vanilini ve hindistan cevizini ilave edin, karıştırın. Kullanmadan önce en az bir gece buzdolabında soğutun.

2 yumurta

2 yemek kaşığı rom (eggnog

1 tutam hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI:

Fırını 160 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın. Orta boy bir kasede kurabiye-bisküvi veya ne kullandıysanız onun kırıntılarını, 2 yemek kaşığı şeker ve margarini iyice karıştırın. Kırıntılı karışımı cheesecake kalınlığına sahip olacak kadar derin bir fırın tepsisinin dibine bastırarak yerleştirin.

10 dakika kadar önceden ısıttığınız fırında pişirin ve sonra dışarıda soğumaya bırakın. Fırını bu sefer 220 dereceye ayarlayın. Fırın ısınırken varsa blenderin içine, yoksa geniş bir kaba krem peynir, 1 bardak şeker, un ve eggnogu koyup iyice yumuşak bir kıvama gelene kadar karıştırın. Mikser kullanmak da faydalı olur sadece blendera nazaran biraz daha fazla vakit alır. Önemli olan malzemelerin iyice karışıp, güzel, yumuşak bir kıvama gelmesi. Sonrasında yumurta, rom ve hindistan cevizini de ekleyip bir süre daha karıştırın. Karışımı soğumuş kırıntılı tabanın üzerine dökün.

Önceden ısıttığınız 220 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin. Fırının ısısını 120 dereceye düşürüp 45 dakika daha pişirin. Eğer cheesecakein ortası sertleşmişse 45 dakikadan daha az süre de pişirebilirsiniz. Fırından çıkardığınızda kekin kenarlarını çabucak kurtarın ki soğudukça yapışmasın. Kaptan tamamen çıkarmadan önce de iyice soğumasını bekleyin.

Arzu ettiğiniz kadar soğutup krem şanti ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page