top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Elma Dolgulu Tavuk Göğüs


Daha önce ekşi elma soslu pirzola ile elmayı ana yemeklerimizin içine eşsiz bir lezzet olarak katmıştık. Bu sefer sos kıvamında değil, doğranmış olarak tavuğumuzun içine girecek ve lezzetiyle bizi büyüleyecek. Zor bir yemek değil ama tavuk göğsü ile uğraşmak biraz vakit ve enerji alabiliyor. Acele etmeden, tadını çıkara çıkara hazırlamanızı tavsiye eder, iyi eğlenceler dilerim. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

2 adet derisiz ve kemiksiz tavuk göğüs

Yarım bardak gelecek şekilde küçük boyutlarda doğranmış elma (damak tadınıza göre ekşi yeşil elma veya tatlı kırmızı elma kullanabilirsiniz, ben ekşiyi daha çok seviyorum ama elmanın çok sert olmaması işinizi kolaylaştırır)

2 yemek kaşığı küçük küçük doğranmış kaşar veya çedar peyniri (rende değil ama çok küçük doğranmış)

1 yemek kaşığı ekmek kırıntısı veya galeta unu

1 yemek kaşığı margarin

Çeyrek bardak beyaz şarap

Çeyrek bardak su

1 yemek kaşığı su (diğer sudan ayrı bir yerde kullanılacağı için ayrı belirttim)

1 buçuk çay kaşığı mısır nişastası

Süslemek için 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze maydanoz

HAZIRLANIŞI

Elma, peynir ve ekmek kırıntılarını (veya galeta ununu) hepsini rahatça alacak bir kasede iyice karıştırıp bir kenarda beklemeye alalım.

Tavuk göğüslerini nazikçe, mümkün olduğu kadar az hasar vererek iyice incelene kadar dövün. Göğüsleri aldığınız tavukçuya bu işi yaptırarak vakitten kazanabilirsiniz. Göğüslerin ince olması onları sararken daha rahat etmemizi sağlayacağı için ve göğüslerin parçalanmaması gerektiği için işi bir profesyonele bırakmakta fayda var 🙂

Elmalı peynirli karışımı inceltilmiş iki tavuk göğsüne eşit miktarda paylaştırın ve dürüm gibi sarın. Kürdan yardımı ile açılmasını önleyebilirsiniz.

Margarini geniş bir tavada eritin. Orta ateşte yavaşça erimesini sağlayın ki bir anda yanmasın.Tavuk göğüslerini, içleri açılmadan kahverengi olana kadar tavada çevirin. Şarap ve çeyrek bardak suyu ekleyip ağzını kapatın. 15-20 dakika kadar pişirin. Tavukta artık hiç pembe bir yer kalmazsa ve piştiğinden eminseniz bu süreden önce de ateşten alabilirsiniz.

Pişen tavukları servis tabağına alın. 1 yemek kaşığı su ve mısır nişastasını az önce tavukları pişirdiğiniz tavaya, yemeğin suyunun içine ilave edin. Yoğun bir sos kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Bu sosu sıcak olarak tavukların üzerinde gezdirin. Son olarak maydanoz ile süsleyin ve sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page