top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Elmalı Turta

Elmanın tatlılığı ve tarçının sıcak aroması bir araya geldiğinde, ortaya çıkan bu enfes elmalı turta tarifine kim hayır diyebilir? Mutfaklarınızı sıcacık ve nefis bir koku ile dolduracak bu tarif, hem göze hem de damağa hitap ediyor.


Elmalı turta, sadece bir tatlı değil; aynı zamanda nostaljik bir yolculuğun kapılarını aralayan bir lezzet şöleni. Misafirlerinizi ağırlarken, özel günlerinizi kutlarken veya sadece kendinizi şımartmak istediğinizde bu tarif tam size göre.


Elmalı Turta Tarifi
Elmalı Turta

Elmalı turta sırrı, özenle hazırlanan hamur ve iç harcının uyumunda gizli. Hamurunun kıyır kıyır dokusu, iç harcının aromatik ve hafif ekşi tadıyla birleşerek her lokmada damaklarınızı şenlendiriyor. Üzerine serpiştirilen pudra şekeri ve ince dilim bademler ise bu lezzeti taçlandırıyor.


Bu tarifin en güzel yanı, pratik olması. Hamuru hazırlayıp biraz dinlendirdikten sonra, elma, tarçın ve şekerle pişirdiğiniz harcı yerleştirip, fırında kızarana kadar pişiriyorsunuz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu elmalı turta tarifi, hem günlük tatlı ihtiyacınızı karşılıyor hem de özel günlerde göz kamaştırıyor.


Elmalı Tart Tarifi
Elmalı Tart Tarifi

 
Hazırlık Süresi : 10 Dakika - Pişirme Süresi : 40 Dakika - Porsiyon : 10-12 Dilim

Elmalı Turta İçin Malzemeler


Turta Hamuru :

  • 1 adet oda sıcaklığında yumurta

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı

  • Yarım su bardağı toz şeker

  • Yarım paket hamur kabartma tozu

  • 2 su bardağı un


İç Harcı :

  • 4 adet soyulup rendelenmiş orta boy elma

  • 2 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın


Üzeri İçin :

  • Pudra şekeri

  • File badem


Yapılışı


Adım 1


İç harcı için tavaya rendelenmiş elma ve toz şekeri tavaya alarak pişmeye bırakalım. Tarçını da ilave edelim. Elmalar yumuşayıp suyunu salıp daha sonra çekmeye başlayınca altını kapatalım.


Adım 2


Tart hamuru için bir kaba yumurta, şeker ve tereyağını alarak birbirine karıştıralım. Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.


Adım 3


Hamur toparlanınca üzerini streç film ile kapatarak 15-20 dakika dinlenmeye bırakalım.


Adım 4


Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça kopartarak kenara alalım bununla daha sonra üzerini görselde ki gibi süslemek için şeritler yapacağız.


Adım 5


Kalan hamuru iki adet yağlı kağıt arasına koyarak merdane yardımıyla pişireceğimiz kap boyutuna gelene kadar açalım.


Adım 6


Pişirme kabımızı bol tereyağ ile yağlayalım. Hamuru kabın içine parçalamadan yerleştirelim.


Adım 7


İç harcımızı da kabın içine ilave edelim. Kenarda beklettiğimiz hamur için de yine yağlı kağıt arasında incelene kadar açalım ve şeritler keselim.

Adım 8


Bu kestiğimiz şeritleri harcımızın üzerine yerleştirelim. Kenardan sarkan parçalar olur ise kalıp ile eşit duracak şekilde keselim.


Adım 9


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst fanlı olarak 35 dakika pişirelim.


Adım 10


Fırından çıktıktan sonra iyice soğumasını bekleyerek servis öncesi pudra şekeri serpelim. Öncesinde serperseniz pudra şekeri sıcaktan dolayı eriyebilir. Üzerine de dilerseniz file badem de ilave edebilirsiniz.



Mutfağa Dair Bilgiler köşemizde Tart hamuru ile turta hamuru arasında ki farkı paylaşıp, kiş ve galetta hamuruna değindik. Keyifli ve bol yemekli yazımızı okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.


 


Son Yazılar

Hepsini Gör

Limonlu Kek

Comments


bottom of page