top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Elmalı Pamuk Kek Tarifi

Yumuşacık dokusu ve harika aroması ile favori ikramlarınızdan biri olmaya aday Elmalı Pamuk Kek Tarifi, Evdeki Pastane sayfamızda beğenilerinize sunulmuştur. Dilerseniz margarin de kullanabileceğiniz kekin yapımında tereyağını tercih etmeniz, çok daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Çok özel malzemeler kullanılmadan pratik olarak yapılan  Elmalı Pamuk Kek Tarifi, Bera Tatlı Dünyası YouTube kanalı tarafından sesli anlatımlı olarak hazırlanıp yayınlanan videodan sizlere aktarılmaktadır. Ayrıca, kekin yapımında kullanacağınız malzemelerin tam ölçülü listesini ve hazırlanış aşamalarını, aşağıda yazılı olarak da bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Malzeme Listesi

  1. 1 adet yeşil elma

  2. 1 adet kırmızı elma

  3. 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

  4. 3 adet oda sıcaklığında yumurta

  5. 1,5 su bardağı un

  6. 1 çay bardağı buğday ya da mısır nişastası

  7. 1 su bardağı toz şeker

  8. Yarım çay bardağı süt

  9. Yarım çay bardağı sıvı yağ

  10. Yarım çay kaşığı toz tarçın

  11. 1 paket kabartma tozu

  12. 1 paket vanilya

Videolu Anlatım


Yazılı Anlatım

  1. Hamurunu hazırlamak için; 3 adet oda sıcaklığında yumurta ile 1 su bardağı toz şeker, derince bir kaba alınıp rengi değişip beyazlaşana kadar yaklaşık 3 – 4 dakika boyunca mikserle çırpılır.

  2. Ardından, 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin eklenip kısa bir süre daha çırpmaya devam edilir.

  3. Sonrasında, yarım çay bardağı süt ve yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilip tekrar mikserle çırpılır.

  4. Ardından, 1 çay bardağı buğday ya da mısır nişastası, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 1,5 su bardağı un eklenerek 1- 2 dakika daha mikserle çırparak karıştırılır.

  5. Hazır hale gelen kek hamurunun tamamı, küçük boy yapışmaz kek kalıbına ya da tabanına pişirme kağıdı serilen küçük boy borcama aktarılıp yüzeyi düzeltilir.

  6. Yıkanıp ortasından çekirdek bölümleri çıkarılan 1’er adet yeşil ve kırmızı elma, kabukları soyulmadan ince dilimlere ayrılır ve üzerlerine toz tarçın serpilir.

  7. Elma dilimleri, üzerine hafifçe toz tarçın serpilen kek hamurunun yüzeyini kaplayacak şekilde, bir yeşil bir kırmızı olmak üzere biraz batırarak sırayla yerleştirilir.

  8. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika kontrollü olarak pişirilir.

  9. Fırından alınan kek soğuduktan sonra kalıbından çıkarılır ve kesilip dilimlenerek ikrama hazır hale getirilir.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page