top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Elmalı Tarçınlı Kurabiye


Günlük hamur işi kotamızı elma ve tarçın ile doldurmaya devam edelim. Elma ve tarçın birbiriyle çok uyumlu iki yardımcı malzeme ve ikisi birden kek ve kurabiyelerde çok lezzetli oluyor. Bu sefer elmayı kurabiye üzerine sos olarak kullanırken, kurabiyeyi sadece tarçınlı olarak hazırlayacağız. Ancak kurabiye hamurumuz pizza hamuru kıvamında olacağı için ortaya çok ilginç bir sonuç çıkacak. Heyecanla malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

Sos

2 yemek kaşığı tuzsuz margarin veya tereyağı

1 yemek kaşığı krema

Yarım bardak kahverengi şeker

1 bardak elma sosu (birkaç tane orta boy elmayı haşlayıp, 3-4 kaşık limon suyu ile ezerek elde edebilirsiniz)

Yarım çay kaşığı vanilin

Hamur

400 gram pizza hamuru

1/4 bardak kahverengi şeker

Yarım bardak beyaz şeker

1 buçuk çay kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI:

Sos için tüm malzemeleri küçük boy bir tencereye koyup orta ateşte 15-20 dakika kadar sürekli karıştırarak sos koyulaşana kadar pişirin.

Sos pişerken hamuru hazırlama işine girişin. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başladıktan sonra, pizza hamurunu fırın tepsisine güzelce yayın. Küçük bir kapta şekerleri ve tarçını iyice karıştırıp hamurun üzerine her yere eşit miktarda gelecek şekilde serpiştirin. Serptiğiniz şekerli karışımı hamurun içine girmesini sağlayacak şekilde hafifçe bastırın. Hamuru sizden uzağa doğru yuvarlamaya başlayın. Uzun ve biraz kalın bir hamurunuz olacak. Bu hamuru sekiz eşit parçaya bölün ve her parçayı fırın tepsisine güzelce, birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirin. 20 dakika kadar önceden ısıttığınız fırında pişirin.

20 dakika sonra hamuru fırından çıkarın, üzerine hazırladığınız elma sosunu döküp tekrar fırınlayın ve 15 dakika daha pişirin. Önce fırının içinde sonra dışarıda 10 dakika kadar dinlendirip soğutun. Ilık olarak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page