top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Elmalı Tarçınlı Ters-Yüz Pasta

tersyüz

Kolay ve hızlı ve bir o kadar da lezzetli pastalar yapmaya başlayabiliriz. Ters-Yüz pasta denmesinin nedeni pastanın sadece görünüşünden ibaret değil. Pastada kullanacağımız malzemeleri önce dibe yerleştirip üzerine pastayı yapıyoruz. Ancak bunun yanında pastayı fırından çıkardıktan sonra “ne biçim bu tersi dönmüş gibi” dediğinizde bana ayrıca hak vereceksiniz. Malzemelere geçelim ve çabucak halledelim.

MALZEMELER:

10 yemek kaşığı tuzsuz yağ, oda sıcaklığında yumuşamış

Yarım bardak kahverengi şeker

3 adet elma, her biri 8 eşit parçaya dilimlenmiş

1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

1 buçuk bardak un

1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı tarçın

Yarım bardak beyaz şeker

2 büyük boy yumurta

1 çay kaşığı vanilin

Yarım bardak süt

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 derecede ısıtarak başlayın. 2 yemek kaşığı yağ ile yuvarlak kek kalıbınızın yanlarını ve dibini yağlayın. Dibine kahverengi şekeri serpiştirin. Orta boy bir kasede elmaları limon suyu ile iyice karıştırıp kalıbın dibine şekerlerin üzerine eşit şekilde yerleştirelim. Elmaların tamamını kullanmak zorunda değilsiniz. Maksat kek kalıbının dibinin tamamen kaplanması.

Orta boy bir kasede un, kabartma tozu, tuz ve tarçını iyice karıştırın ve kenara ayırın.

Kalan 8 yemek kaşığı yağı, beyaz şeker ile mikser yardımı ile yumuşak bir kıvam alana kadar çırpın. Yumurta ve vanilini de ilave edip çırpmaya devam edin. Mikseri düşük seviyeye getirip önce un karışımının üçte birini sonra sütün yarısını sonra un karışımının diğer üçte birini, sonrasında sütün kalan yarısını ve en son un karışımının kalanını aynı bu sırayla ve yavaş yavaş çırpmaya devam ederken ilave edin.

Kek karışımını kalıbın dibinde bulunan elmaların üzerine iyice dökün. Isıttığınız fırında 45-55 dakika arası pişirin. Sonra soğuk bir yüzeyde en az 30 dakika en fazla 6 saat kadar soğutun. Servis için kalıbın kenarlarına bıçağı sokup dikkatlice pastayı ayırıp ters çevirerek tabağa koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.


0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page