top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Esmer Pirinçli Mantar Soslu Köfte

köfte1

Yine muhteşem bir tarif sizlerle. Daha önce böylesini yaptınız mı bilmiyorum ancak yaptıysanız sırf böyle bir yemek yüzünden sizi sevenlerin sayısı oldukça fazladır, eminim. Dana kıymadan hazırlayacağınız köfteler, lezzetli ve sağlıklı esmer pirinç, bol malzemeli ve beyaz şarap ile tatlanmış enfes bir mantar sosunda bir araya gelecek ve size unutulmaz bir akşam yaşatırken, bol sütlü ve tereyağlı patates püresi ile servis ettiğinizde ise sadece size değil sevdiklerinize de muhteşem bir deneyim yaşatacak. Malzemelerin çokluğu gözünüzü korkutmasın. Hazırlanışı oldukça kolay ve eğlenceli bir yemek. Kısa bir hazırlık sürecinden sonra pratik bir şekilde ve hızlı hızlı hazırlayabileceksiniz. Malzemelere geçmeden önce belirtmek isterim ki; buradaki malzeme listesi 6 kişilik yemek içindir. Daha az kişiye hazırlamak isterseniz ana malzemelerin miktarını azaltabilirsiniz. Sos için malzeme miktarını azaltmak yerine sosu bol bol yapıp yemek içinde az miktar kullanabilirsiniz. Tercih sizin. Malzemelere geçelim bakalım.

MALZEMELER:

Yarım kilo veya 600 gram kadar dana kıyma

1 adet küçük boy soğan, güzelce kıyılmış

Yarım bardak haşlanmış esmer pirinç

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

1/3 bardak kadar bayat ekmek kırıntısı

Yarım bardak süt

SOS İÇİN:

1 yemek kaşığı tereyağı

200 gram mantar, doğranmış

Yarım çay kaşığı tuz

2/3 bardak beyaz şarap

2/3 bardak su

Bir paket yarım ölçüyle hazırlanmış mantar çorbası (sos kıvamında olacak)

Arzu ederseniz bir tutam kuru ada çayı

Servis için de arzu ettiğiniz kadar patates püresi

köfte2

HAZIRLANIŞI:

Fırını 190 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.

Kıyma, soğan, pirinç, tuz, karabiber, ekmek kırıntıları ve sütü geniş bir kapta güzelce karıştırın. İyice yoğurup kıvam verdikten sonra arzu ettiğiniz şekilde (top top veya normal köfte gibi belki de inegöl köftesi şeklinde) şekillendirip geniş bir fırın tepsisine güzelce dizin.

Köfteleri önceden ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırını kapatın ancak köfteler içinde dinlenmeye devam etsin.

Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritin. Mantarları ilave edip tuz serpin. 10 dakika kadar mantarları sote ettikten ve mantar suyunu güzelce saldıktan sonra şarabı, suyu, kremalı çorbayı, tuzu ve arzu ederseniz ada çayını ilave edip iyice karıştırın.

Sos kıvam alıp pişerken köfteleri fırından alıp tavaya ilave edin. Güzelce karıştırıp ocağın altını iyice kısın. 30 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın. Kısa bir süre dinlendirdikten sonra sıcak sıcak, patates püresinin yanında iyice sosa bulayarak servis edin.

Afiyet olsun.

YEMEK AŞKI 4.Sayıyı kaçırmayın! Magzter online dergi sitesinde, en sevdiğiniz tarifler, muhteşem mutfak sırları ve eğlenceli bir dergi. Sadece 5 TL!

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Bình luận


bottom of page