top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Et Soslu ve Soğanlı Burger Köftesi


gravy

Bakın bu gerçekten enfes oldu. Güzel bir köfte yoğurup, harika hamburgerler hazırlamayı çok seviyorum. Köfte yemeklerini ise o kadar, en azından eskisi kadar sevmiyorum ne yazık ki. Güzel güzel soslasam da, soğan da ilave etsem, soğanı karamelize de etsem, hatta barbekü sosla tatlandırmaya da çalışsam bir türlü istediğim lezzeti elde edemedim. Başka bir sitede gördüğüm tarif bana güzel bir fikir verdi hemen. Bildiğim usullerde köfte hazırlamak yerine hamburger köftesi hazırlayıp, et suyundan harika bir sos yapıp (KFC hayranlarının bayıldığı gravy sos) bir de lezzetli soğanlardan serpiştirdim mi, o arzu ettiğim lezzetli köfte yemeğini yapabilirim diye düşündüm. Denedim, oldu. Sizin de denemeniz ve sonra teşekkür etmek için beni öpmeniz için hemen yazıyorum. Malzemelere geçelim haydi:

MALZEMELER:

450-500 gram dana kıyma

1 yumurta

Çeyrek bardak bayat ekmek kırıntısı

Bir tutam karabiber

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı sarımsak tozu

1 çay kaşığı Heinz Worcestershire sosu

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 bardak gelecek şekilde ince kıyılmış kuru soğan

2 yemek kaşığı un

1 bardak et suyu

HAZIRLANIŞI:

Büyük bir kasede kıyma, yumurta, ekmek kırıntısı, karabiber, tuz, sarımsak tozu ve Worcestershire sosunu karıştırın. 8 adet top hazırlayıp, bastırarak hamburger köftesi haline getirin.

Sıvı yağı büyük bir tavada orta ateşte kızdırın. Köfteleri her yüzü 4 dakika olacak şekilde güzelce kızartın. Köfteleri kızartırken onları etkilemeyecek şekilde soğanları da kavurun. Soğan ve köftelerin suyu, yağı birbirine karışırsa çok güzel olur ama kavrulurken köftelerle soğan iç içe geçmemeli. Kızaran köfteleri tavadan alın ve sıcak tutmaya özen gösterin. Soğanlar tavada kalsın.

Unu tavadaki kalıntıların ve soğanların üzerine serpin. Tahta kaşık yardımı ile güzelce karıştırın. Köfteleri kızartırken tavanın dibine yapışan kıyma ve yağ kalıntıları da unla iyice karışsın. Sonra sırayla et suyunu dökün ve tuz ile tatlandırın. Ocağın altını iyice kısın ve 5 dakika kadar pişirin. Daha öncesinde sos kıvama gelirse daha kısa süre de pişirebilirsiniz.

Sos kıvama geldikten sonra kısık ateşte tutmaya devam edin ve köfteleri sosun içine alın. Tavanın ağzını iyice kapatın ve 15 dakika daha pişirin.

Pişen köfteleri tavadan alıp sıcak sıcak servis edin. Sosa çok bulanmadıysa soğan ve sosla iyice süsleyip öyle servis edin. O kadar sos yaptın hani bunun sosu diye çemkirmesinler.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page