top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Evde Elma Şekeri Nasıl Yapılır ?

Özellikle çocukların severek tükettiği, lezzeti ve görünümü ile her yaştan insanı cezbeden elma şekerini artık evinizde çok rahat bir şekilde yapabileceksiniz.

Dışarıdan alınan elma şekerlerinde kullanılan maddelerin içeriği ve ne kadar sağlıklı olduğu hakkında kesin bir bilgimiz olmadığı için, evde yapacağınız elma şekerleri ile sağlıklı ve lezzetli bir tatlı keyfini tüm sevdiklerinize yaşatabilirsiniz.

Videolu anlatım, Tuba Özmen Kocaman YouTube kanalı tarafından hazırlanmıştır.

Kolay gelsin.

Videolu Anlatım


Malzeme Listesi

  1. 2 su bardağı toz şeker

  2. 1 su bardağı su

  3. 1 tatlı kaşığı limon suyu

  4. 4 – 5 adet elma

  5. 1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası

  6. Bonibon (isteğe bağlı) 

Hazırlanış Aşamaları

2 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı suyu bir tencereye ilave edin. 1 tatlı kaşığı limon suyunu da ekledikten sonra orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. 10 – 15 dakika kadar kaynattıktan sonra gıda boyasını ekleyin ve bir kaç dakika daha karıştırarak kaynatın. İstenilen kıvama geldiğini anlamak için karışımdan bir kaşık alarak soğuk su dolu bardağa damlatın. Eğer suyun dibine bütün halinde düşüp su içinde dağılmıyorsa istenilen kıvama gelmiş demektir.

Kıvama geldikten sonra tencerenin altını kapatın ve çubuklara sapladığınız elmaları karışıma tek tek batırın. Fazla karışımın içinde tutmamaya özen gösterin aksi takdirde üzerine çok fazla bulaştırır ve kalın olmasını sağlarsınız. O yüzden elmayı önce karışıma batırın daha sonra kaşık yardımıyla karışımı elmanın üzerinden bir kaç kez dökün. Bütün elmalara aynı işlemi uyguladıktan sonra çubuk kısmı yukarı gelecek şekilde bir tepsiye dizin.

Dilerseniz buladıktan sonra üzerine bonibon şekeri serpiştirebilirsiniz. Elma şekerleriniz soğuduktan sonra tüketebilirsiniz, afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page