top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Farro Salatası


farro salatası

Sırf İtalyan görünümlü olsun diye adını değiştirmedim ama Farro aslında bildiğimiz buğday. Evet İtalya’da Fransa’da Farro adında bizimkinden farklı bir tahıl çeşidi var ama tek farkı bolca haşlansa bile Farro’nun çıtırlığını kaybetmemesi. Salatada kullanırken bu çıtırlığa ihtiyaç duymayacağınız için buğday ile aynı lezzetli yakalayabilirsiniz. Elbette farro bulma imkanınız varsa neden olmasın? Hemen malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

225 gram buğday

3 bardak su

Tuz

250 gram yeşil zeytin, çekirdekleri çıkarılmış veya biberli

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 bardak doğranmış ve kısa süre tavada kavrulmuş ceviz

4 adet taze soğan, doğranmış

Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

1 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Servis etmeden önce üzerine serpmek için rendelenmiş kaşar peyniri

Arzu ederseniz 50 gram civarı kuru üzüm

HAZIRLANIŞI:

Buğday, su ve yarım çay kaşığı tuzu orta boy bir tencerede karıştırıp orta ateşte kaynatın. Su kaynadıktan sonra altını iyice kısıp 15 dakika pişirin. Buğdayın biraz yumuşaması gerekiyor. Çok haşlarsanız lapa olabilir. Eğer lapa seviyorsanız çok haşlayabilirsiniz elbette. Haşlanan buğdayı süzün ve kenara ayırın.

Çekirdeksiz zeytinleri doğrayın ve büyük bir kaseye koyun. Üzerine zeytinyağı, ceviz, taze soğan, pul biber, bal, limon suyu, kullanacaksanız kuru üzüm ve yarım çay kaşığı tuz ekleyin. Güzelce karıştırıp onu da kenara ayırın.

Karışım ve buğdayları da salata kasenizde bir araya getirin. İyice karıştırdıktan sonra tadına bakın. Arzu ederseniz daha fazla tuz, limon suyu veya zeytinyağı ekleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar serperek servis edin. Salatanız eğer dolapta beklemiş ve soğuksa, dolaptan çıkardıktan sonra 30 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. Bu salatanın en lezzetli hali oda sıcaklığındaki halidir.

Afiyet olsun.

7 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page