top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Fasulye ve Hindili Çili

Bol baharatlı, hafif acılı, doyurucu ve lezzetli bir yemeğe kim hayır diyebilir ki? Çili bizim mutfağımıza biraz uzak bir lezzet ve az sonra hazırlayacağımız yemek dışında onlarca farklı şekilde yapılabiliyor. Çili lezzeti dünyasına bir kez adım atınca inanın her türünü ayrı ayrı öğrenmek ve tatmak isteyeceksiniz. Mutlaka aşırı acı olma zorunluluğu olmaması ve her türlü damak tadına göre hazırlanabilmesi de lezzet konusunda oldukça esnek bir yemek olarak çiliyi eşsiz kılıyor. Malzemelere geçelim:

MALZEMELER

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet orta boy soğan (yaklaşık bir kase olacak şekilde doğranmış)

1 adet havuç, doğranmış

2-3 adet kırmızı biber, doğranmış

Tuz

2 diş sarımsak, dövülmüş

2 yemek kaşığı çili tozu (damak tadınıza göre daha az veya fazla kullanabilirsiniz)

1 çay kaşığı kimyon

Yarım kilo hindi (kıyma olarak çektiremezseniz çok küçük parçalar halinde doğrayabilirsiniz)

3 kase tavuk suyu

1 çay kaşığı kekik

1 adet defne yaprağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesi

Yarım kilo civarında fasulye (kara fasulye bulabilirseniz tam lezzeti yakalayabilirsiniz) (önceden haşlanmış ve pişirilmeye hazır)

Karabiber

HAZIRLANIŞI

Öncelikle derin ve büyük boy bir tencerede yağı orta ateşte kızdırmaya başlayalım. Doğranmış soğanı, havucu ve biberleri ekleyip tuz ilave ettikten sonra 6-8 dakika arası yumuşayana kadar kavuralım.

Dövülmüş sarımsakları, çili tozunu ve kimyonu da ekleyip bir dakika daha pişirmeye devam edelim. Hindi eğer kıyma halindeyse tencereye ekleyip tahta kaşıkla iyice bölelim. Eğer küçük parçalar halindeyse tenceredeki tüm malzemelerle tam olarak karışana dek sık sık karıştıralım. Hindiyi eklerken tencerenin altını birazcık açalım. Hindilerin pembeliği tamamen yok olana kadar karıştırarak pişirelim.

Tavuk suyunu, kekiği, defne yaprağını, sirkeyi ve domates salçasını ilave edelim. Karıştırırken tencere dibinde kahverengi veya yanmış parçalar varsa onları bir spatula yardımı ile alalım. Fasulyeleri ilave edelim. Altını iyice açıp kaynatmaya başlayalım. Kaynadıktan sonra altını kısıp, ağzını kapatıp yarım saat kadar pişirelim. Yarım saat dolduktan sonra ağzını açıp yemeğin suyu biraz kıvam alana kadar pişirmeye devam edelim. Piştikten sonra defne yaprağını yemekten ayıralım.

Tuz, karabiber ve arzu ettiğiniz başka baharatlar ile tatlandırabilirsiniz.

Pilav veya ısıtılmış lavaş ekmeği ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page