top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Fransız Usulü Et Sote


bourguignon

Kabul ediyorum. Meksika mutfağına çok sardım. Telafisi ise az sonra burada olacak. Et yapacağımız için Fransız mutfağından başka bir şey düşünmem doğru olmazdı. Daha önceki tariflerde geçen beyaz ve kırmızı şarabı malzeme olarak yemeklerinizde kullandınız mı bilmiyorum. Özellikle içinde et olmayan tariflerde damak tadınıza uymayabileceği için veya başka nedenlerle kullanmamış olabilirsiniz. Fakat emin olun, daha önce hiç kullanmadıysanız bile bu tarif için bu riski alın ve deneyin. Bayılacaksınız. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

600 gram bonfile kuşbaşı

Tuz ve karabiber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet orta boy kuru soğan, doğranmış

1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı

2 yemek kaşığı un

2 kadeh kırmızı şarap

2 bardak su

2 adet havuç, doğranmış

2 adet kereviz sapı, doğranmış

4 adet taze kekik veya 4 dal maydanoz

1 adet defne yaprağı

HAZIRLANIŞI:

Etleri tuz ve karabiber ile güzelce yoğurun.

Büyük bir tavada veya derin bir telfon tencerede sıvı yağı yüksek ateşte kızdırın. Cızırdayan yağın içine etleri atın ve 10-15 dakika kızartın. Kızaran etleri bir tabağa alın.

Tencere (veya tava) içine soğan, margarin (veya tereyağı), bir tutam tuz koyun ve orta ateşte soğanlar hafif yumuşayana kadar kavurun. Ardından unu soğanların üzerine ekleyin ve soğan iyice yumuşayana dek sürekli karıştırarak pişirin.

Unlu soğanlı karışıma şarabı ilave edin. Altını iyice kısın ve şarap yarıya düşene kadar pişirin. Etleri tencereye geri alın. Su, havuç, kereviz sapları, kekik (veya maydanoz) ve defne yaprağını bir tutam tuz ilave ederek etlerin içine atın. Güzelce karıştırın. Ağzını kapatıp 1 saat civarı, etler yumuşayana kadar pişirin.

Etler yumuşadıktan sonra ağzını açıp yemeğin suyu koyulaşana, etler de iyice kıvama gelene kadar bir süre daha pişirin (10 ila 30 dakika arası). Tuz ve karabiber ile tatlandırın ve servis etmeden önce 5 dakika kadar dinlendirin.

Afiyet olsun.

1 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page