top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Fırında Brunch Omlet

10079

Geç kahvaltılar, normalde erken eve damlayan dostlar ve akrabalar için çabucak hazırlayabileceğiniz, lezzetli ve doyurucu bir omlet şart. Hem de tavayla ocakla uğraşmadan fırında güzelce halledebileceksiniz. Malzemelerde bana göre en önemli kategorisine giren salam yerine sosis veya jambon da kullanabilirsiniz. “Şimdi böyle omlet yapıyoruz, et kullanmayayım” diyorsanız kırmızı ve yeşil biber de koyabilirsiniz. Et dışında süt ürünleri de tercih etmiyorsanız işte o konuda rendelenmiş peynir yerine ne koyabilirsiniz, onu bilmiyorum. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

Yarım somun ekmek, küçük küpler halinde dilimlenmiş

500 gram rendelenmiş kaşar veya çedar peyniri

1 bardak gelecek kadar, doğranmış salam (jambon veya sosis)

8 yumurta

2 bardak süt

1 tutam tuz

1 tutam acı biber sosu

Çeyrek bardak doğranmış taze soğan

HAZIRLANIŞI

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtarak başlayın. Derin bir fırın tepsisi veya borcamı da hafifçe yağlayın.

Tepsinin veya borcamın dibine küp şekilde doğradığınız ekmeklerin yarısını yerleştirin. Üzerine önce salamın yarısını sonra da peynirin yarısını serpin. Peynirin üzerine bir kat daha ekmek, salam ve peynirin kalan yarılarını ilave edin.

Büyük bir kasede yumurta, süt, tuz, acı sos ve taze soğanları iyice çırpın. Yumurta karışımını da tepsi veya borcama dökün.

Derin tepsi veya borcamınızı fırında normalde kullandığınız geniş tepsinin üzerine yerleştirin. O tepsinin içine su dökün ve 60 dakika kadar fırınlayın. Yumurtalar eğer daha önce olursa daha az süre de pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare


bottom of page