top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Fırında Coşkulu Makarna


macandcheese

Fırında makarnayı biliyoruz. Peki o halde neden coşkulu? Yaparken mi coşuyoruz? Yerken mi coşacağız? Malzemeler mi coşku katacak? Tek bir doğru yanıt var: Hepsi.

Fırında makarnanın pek önemli bir farklılığı olmadığı için, elinizde olan ve olabilecek tüm fırında makarna tarifleri aşağı yukarı aynı malzemeleri ve aynı teknikleri içeriyor. Bu tarifte de bir iki ufak malzeme farklılığı dışında gözle görülür, ağızda yeni bir tat bırakır bir değişiklik yok ama okurken de, yaparken de yerken de elinizde olmayan bir coşku yaşayacağınız kesin. “Coşku” sözcüğünü çok fazla kullandığım için de olabilir tabi, bilemiyorum. Malzemelere geçelim de daha fazla saçmalamayayım.

MALZEMELER:

2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Çeyrek bardak ince kıyılmış soğan

2 yemek kaşığı un

2 bardak süt

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı hardal (veya yarım çay kaşığı hardal tozu)

Yarım çay kaşığı karabiber

1 paket makarna

2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

100 gram ince şeritler halinde kesilmiş parmesan peyniri

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın.

Yağı orta boy bir tavada eritin. Soğanları 2 dakika kadar soteleyin. Unu da ilave edip sürekli karıştırarak 1 dakika pişirin. Arından süt, tuz, hardal ve karabiberi de ilave edin. Karışım yoğunlaşana ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Tavada krema ile uğraşırken az tuzlu bir tencere suyu kaynatın. Kaynattığınız suda 8-10 dakika arası makarnaları haşlayın. Süzün. Suyundan çeyrek bardak kadar ayırın.

Sütlü krema karışımına kaşarları ekleyin. Burada iki adet seçeneğiniz var. Parmesan peynirini de karışıma ilave edebilirsiniz veya sadece kaşarı karıştırırsınız parmesanı en son üzeri için saklarsınız. Tercih sizin. Karışımı makarna ile iyice karıştırıp fırın tepsisine dökün. Üzerine ayırdığınız makarna suyunu gezdirin. Parmesan şeritlerini kullanmadıysanız en üste yan yana dizin.

Önceden ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin. Parmesan şeritlerini en üste koyduysanız çok güzel kızardığını fark edeceksiniz. İçine karıştırdıysanız peynirler eriyip kabarcıklana kadar pişirebilirsiniz. Servis öncesi 10 dakika dinlendirin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page