top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Fırında Hardallı İspanyol Biftek


ispanyol hardal büftek

“Biftek biftektir, İspanyol usulü nasıl olur?” demeyin. Zaten buradaki etler ile oradaki etler birbirinden çok farklı olduğu için o şekil olmayacak elbette. Ancak bu çok lezzetli yemeğin adını bozmak istemedim. Hem biliyorsunuz, tarifleri adlandırırken düz isimler bulmak yerine hava katmayı tercih ediyorum. Zaten her zaman olduğu gibi ilginç ve lezzet katan denemeler yapacağız yemeği hazırlarken. Malzemelere geçelim ve nasıl olduğunu görelim.

MALZEMELER:

Çeyrek bardak sirke ve beyaz şarap karışımı (oranını siz damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Çeyrek bardak zeytin yağı

2 yemek kaşığı Dijon hardalı

2 yemek kaşığı kırmızı toz biber

4 diş sarımsak, dövülmüş (opsiyonel)

Tuz ve karabiber

750 gram çok ince dana biftek

HAZIRLANIŞI:

Fırın tepsisini de hafifçe yağlayın. Ancak fırını hemen ısıtmayın çünkü önce marine işlemimiz var.

Büyük bir kasede sirke ve şarap karışımını, zeytinyağını, hardalı, toz biberi, sarımsakları, tuzu ve karabiberi iyice karıştırın. Biftekleri bu karışımını içine yerleştirin ve oda sıcaklığında 30 dakika marine edin.

Bu noktadan sonra etleri arzu ederseniz tavada kısa bir süre pişirip sonra fırına atabilirsiniz veya tavayı hiç karıştırmadan fırında pişirebilirsiniz. Tercih sizin. Eğer tavada biraz pişirmek isterseniz, yağsız bir tavayı çok yüksek ateşte iyice kızdırıp etin her yüzünü 2 dakika kadar mühürlemeniz gerekiyor. Sonrasında (veya tavada pişirmeyecekseniz hemen) fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Etleri yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve fırında 15-25 dakika arası pişirin. Süre aralığının bu kadar çok olmasının nedeni eti nasıl sevdiğiniz ile ilgili.

Pişen etleri fırından alıp 5-10 dakika arası oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra arzu ettiğiniz şekilde dilimleyip mevsim yeşillikleri veya patates püresi ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

1 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page