top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Fırında Ispanaklı Beyaz Peynirli Salata


ıspanak

Her zaman olduğu gibi alışık olduğumuz bir başka tarifin alışık olmadığımız ilginç bir uygulaması ile karşınızdayım. Domatesli ve beyaz peynirli salatalar, rejim dönemlerimizin vazgeçilmez unsurlarından biri. Ispanak da bu salataya ekleyebileceğimiz değişik bir lezzet. Ancak bu sefer tüm bu malzemeleri fırında kullanırken işi rejimden biraz uzağa taşıyıp küçük pide ekmekleri kullanacağız. Merak etmeyin, son derece kolay, doyurucu ve lezzetli olacak ama tahmin ettiğiniz kadar ağır olmayacak. Görelim, öğrenelim. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

150 gram güneşte kurutulmuş domates

6 adet tam buğdaylı pita ekmeği

2 adet çeri domates, doğranmış

1 demet ıspanak, iyice yıkanmış ve doğranmış

4 adet taze mantar, doğranmış

Yarım bardak gelecek şekilde beyaz peynir

2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Lezzet katmak için karabiber

HAZIRLANIŞI

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtarak başlayalım. Fırın tepsisine pişirme kağıdını yayalım ve üzerine pita ekmeklerini yerleştirelim. Her ekmeğin üzerine kuru domatesleri ekleyip üzerini kaplayalım. Bunların üzerine de çeri domates, ıspanak, mantar, beyaz peynir ve rendelenmiş kaşarları serpelim. 3 yemek kaşığı zeytinyağını da üzerinde güzelce gezdirelim. En üste de bir tutam karabiber serpelim.

Önceden ısıttığımız fırında 12-15 dakika arası, pita ekmekleri çıtır çıtır olana kadar pişirelim. Her ekmeği dörde bölerek sıcak bir şekilde servis edelim.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page