top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Fırında Kızarmış Sarımsaklı Parmesanlı Patates

parmesan

Patates kızartması sevmeyen yoktur. Rejim yüzünden mecburiyetten yemediği için bilinç altında “aslında ben patates kızartması sevmiyorum” diye kendini şartlandıran olabilir elbette. Ancak patates kızartması herkesin ortak zevkidir kesinlikle. Yine de bol yağda kızartmadan istenilen tadı vermemesi, o yağın sürekli değişmek zorunda kalması, masraflı ve bol yağ yüzünden kimi zaman sağlıksız olması gibi sorunlar yüzünden çok istesek de her zaman yiyebileceğimiz bir iştah açıcı değil. Dışarıda patates kızartması yiyebilenleri ise tebrik ediyorum. Bu “bol yağ” sorununu bertaraf etmenin en ideal yolu, patatesleri fırında kızartmak. Fırında hiç yağ kullanmadığımız için veya çok az kullandığımız için arzu edilen lezzeti yakalamak zor olabiliyor. Üstüne, patatesler kuru olabiliyor. Bu sebeple baharatlandırarak tat katmaya çalışıyoruz. Daha önce çok çeşitli baharatlarla enfes fırında patatesler hazırladık. Bu sefer sarımsak ve parmesan peyniri yardımcımız olacak. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

4 adet büyük patates, arzu ettiğiniz şekilde doğranmış

Çeyrek bardak zeytin yağı

3 diş sarımsak, dövülmüş

Yarım çay kaşığı kuru kekik

Bir tutam tuz

Yarım bardak rendelenmiş parmesan peyniri

Çeyrek bardak ince kıyılmış maydanoz

Çeyrek bardak rendelenmiş parmesan peyniri (ayrıca hazırlanmış)

Arzu ederseniz tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI:

Fırını 200 hatta 220 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.

Büyük ve plastik olmayan (yanıp erimemesi için) bir kaseye patatesleri koyup üzerinde zeytin yağını gezdirin. Sarımsak, kekik ve bir tutam tuz serpip iyice karıştırın. Mümkünse ellerinizi kullanın ve malzemeleri patateslere iyice yedirin. Fırın tepsisine de yanmaz yapışmaz fırın kağıdını serip üzerine patatesleri dökün. Birbirlerine yapışmayacak şekilde yerleştirin.

Önceden ısıttığınız fırında 30 dakika kızartın. Kızarma işleminin yarısında arzu ederseniz (eğer patatesleri büyük doğradıysanız) patatesleri çevirebilirsiniz. Kızaran patatesleri tepsiden alıp az önce yağ ve malzemelerle karıştırdığınız kaseye geri alın. Kasenin içinde kalan yağ ile biraz daha karıştırın. Yarım bardak parmesan peynirini ve maydanozu ilave edin. Karıştırıp tekrar fırınlayın. 10 dakika daha veya peynir eriyip kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra çeyrek bardak parmesan peynirini en üstüne serpip sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page