top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Fırında Peynirli Çipura Fileto

687910

Mezeler, soslar, eğlence hazır. Peki ana yemek? Tüm yıl birbirine benzer yemekleri yedikten, benzer tarifleri denedikten sonra, özellikle misafirleriniz veya aileniz ile güzel bir yılbaşı akşamı geçirirken yapması kolay, lezzetli ve sağlıklı yeni bir tarif denemenin tam sırası. Tarifin en zor kısmı taze ve lezzetli çipura filetosu bulmak. Eğer mahallenizde güvendiğiniz iyi bir balıkçı varsa bir süre önceden rica edip filetoları taze taze ona hazırlatabilirsiniz. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

Yarım bardak rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri

Çeyrek bardak gelecek şekilde margarin, yumuşamış

3 yemek kaşığı mayonez

2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Çeyrek çay kaşığı kuru fesleğen

Çeyrek çay kaşığı karabiber

Çay kaşığının ucuyla, sarımsak tozu

Çay kaşığının ucuyla tuz

900 gram çipura fileto

HAZIRLANIŞI:

Fırını veya eğer varsa fırının ızgara bölümünü ısıtın. Eğer sadece fırın kullanacaksanız 200 dereceye ayarlayın ve tepsiyi yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Izgara kullanacaksanız ızgara tellerini yağlayın veya alüminyum folyo ile sarın.

Küçük bir kasede rendelenmiş peyniri, margarini, mayonezi ve limon suyunu karıştırın. Kuru fesleğen, karabiber, sarımsak tozu ve tuzu da ilave edip iyice karıştırın. Kenarda beklemeye alın.

Filetorları tek sıra halinde fırına veya ızgaraya yerleştirin. Tepsi veya ızgarayı tabana daha yakın konumlandırın. 2-3 dakika kadar bir yüzünü pişirin. 2-3 dakika kadar diğer yüzünü de pişirin. Fırından aldıktan sonra Peynirli karışıma bulayıp 2-3 dakika daha, balık çatal ile rahatça delinene ve karışımlı olarak kahverengi renk alana kadar pişirin. Balığı çok fazla pişirmemeye özen gösterin. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page