top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Fırında Sarımsaklı Peynirli Tavuk


tavuk

Gönül rahatlığıyla bu yemeğin şimdiye kadar yaptığım en lezzetli birkaç tavuk yemeğinden biri olduğunu söyleyebilirim. Peynir ve sarımsak, fırında tavukla beraber eşsiz bir uyum oluşturuyor. Üstelik yemekte kullanacağınız peynir türüne göre farklı lezzetler yakalama imkanınız var. Herhangi bir peynir türü uymaz, tat bozar diyemem. Hepsi uyar, hepsi çok güzel olur. Malzemelere geçelim ve nasıl oluyor görelim.

MALZEMELER:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak, dövülmüş (daha fazla kullanabilirsiniz)

1 bardak kuru ve bayat ekmek kırıntısı

2/3 bardak rendelenmiş kaşar peyniri (parmesan,ezine,lor,beyaz peynir,tulum hepsi olabilir ama peynir çok yumuşak olursa rendelemek yerine parçalamanız gerekeceğinden biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz)

1 çay kaşığı kuru fesleğen

Çeyrek çay kaşığı karabiber

3 adet derisiz, kemiksiz tavuk göğsü, 6 yarım parça olacak şekilde kesilmiş.

HAZIRLANIŞI

Her zaman olduğu gibi ilk iş olarak fırını 180 derecede ısıtarak başlayın. Fırın tepsisini de hafifçe arzu ettiğiniz herhangi bir yağ ile (zeytinyağı, margarin veya mısır yağı) yağlayın.

Bir kasede zeytinyağı ve dövülmüş sarımsağı iyice karıştırın. Başka bir kasede ise ekmek kırıntıları, rende peynir, fesleğen ve karabiberi karıştırın. Her tavuk göğüs parçasını zeytinyağı karışımına bandırıp sonra ekmek – peynir karışımına bulayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Hepsi tamamlandıktan sonra kalan ekmek karışımını da üzerine serpin.

30 dakika kadar veya tavuğun pembeliği yok olup tavuk suyunu salmaya başlayana kadar fırında pişirin. Çok fazla pişirirseniz tavuk çok kuruyabilir, ona dikkat etmenizi tavsiye ederim. Sıcak olarak, patates kızartması ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page