top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Ganaj Nasıl Yapılır?

Ganaj nasıl yapılır ? – Püf noktalarıyla

Ganaj kelimesi son zamanlarda sıklıkla duymaya başladığımız ve tariflerimizde yer almaya başlayan bir krema oldu. Kullanıldığı tariflerde lezzetine lezzet katan ve tarifi görsel bir şölene çeviren ganaj çok geniş kullanım alanına sahip olan bir malzemedir.

Gelen mesajlar içerisinde ganajın nasıl yapıldığına dair sorular artmaya başlayınca bu yazıyı hazırlamak istedim.


Ganaj

Ganaj



Ganaj Ne Demek?

Ganaj, tatlıları süslemek ve pastaların içini doldurmak için hazırlanan bir pastacı kremasıdır. Bu temel tarifin içerisine baharatlar ve çeşitli aromalar koyarak çeşitlendirebilirsiniz. Trüf, pasta, cupcake ve fondü yaparken kullanabilir ayrıca dekor malzemesi olarak tüm tariflerinizi süsleyebilirsiniz.


Ganaj Nasıl Yapılır?

Ganaj benmari usulüyle hazırlanan bir kremadır. Gerekli olan malzemeleriniz 180 gram kuvertür çikolata, 1 tutam tuz ve 1 paket kremadır. Çikolatanızın bitter oranının yüksek olması daha yoğun bir kakao tadı yakalamanızı sağlayacaktır bu yüzden en az %70-80 bitter oranına dahil kuvertür kullanmanızı tavsiye ederim.

Öncelikle kuvertür çikolata nedir onu açıklayalım. Kuvertür çikolata, çikolata yapımında ham madde olarak kullanılmaktadır. Kakao çekirdeklerinin işlenmesi ile elde edilen saf çikolatadır. Yüksek oranda kakao içerir ve içinde katkı maddesi bulunmaz. Halk arasında “kalıp çikolata” ve “külçe çikolata” gibi isimlerle de bilinir.



kuvertur-cikolata-nedir

kuvertur-cikolata-nedir


Sos tenceresinde kaynamış olan sıcak suyun üzerine tencere ile aynı boyutlarda olacak bir kap yerleştirin. İçine girerse kaynayan sular kabın içine sıçrayabilir ve kremayı bozar bu yüzden taşacak kadar çok su koymamaya ve kabınızın çok küçük olmamasına hatta sos tenceresinden biraz büyük olmasına özen gösterin.


Kaynayan suyun üzerine oturttuğunuz kabınızın içine 1 paket kremanızı ilave edin ve ısınmaya bırakın. Kremanızı kaynatmamalısınız kaynar olması ganajın yapısını bozar ve krema kesilir kullanılamaz hale gelir bu yüzden sadece ısıtmaya özen gösterin fokur fokur kaynatmayın.

Kremanız hafifçe ısınırken bir yandan da kuvertür çikolatanızı bir bıçak yardımıyla doğrayın. Tırtıklı bıçak kullanmanız doğrama da daha yardımcı olacaktır.

Çikolatalarınızı doğradıktan sonra kremanızı ocaktan alın ve içine çikolatalarınızı ekleyin ve 1-2 dakika karıştırmadan kendiliğinden erimesini bekleyin sonrasında bir spatula yardımıyla alttan üste doğru çikolatalarınızı

yavaşça karıştırarak eritmeye başlayın. Bir tutam tuz ekleyerek karıştırmaya devam edin.


ganaj-nasil-yapilir

ganaj-nasil-yapilir


Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın, çikolatalarınız eriyince üzerini bir bez ile örterek soğumaya bırakın sonrasında istediğiniz tarifte uygulayabilirsiniz.


Soğuması için dolaba koymanızı tavsiye etmiyorum. daha hızlı kıvam alır evet ama farkında olmadan çok soğutursanız da kıvamını kaybedebilir. Tekrar kıvam alması için tekrar dışarda bekletmeniz ve karıştırmanız gerekir bu yapısını biraz bozabilir.

Aklınıza takılan bir soru olursa mesaj gönderebilir ya da sosyal medya üzerinden iletişime geçebilirsiniz,

Afiyet olsun.


Ganajlı tariflerinizi uyguladığınız da #sicaktencere hashtagi ile paylaşıp beni de etiketlerseniz çok mutlu olurum 🙂

Tarifleri Kaçırmamak İçin Abone Olmak İster Misiniz? [contact-form-7 id=”938″ title=”Abone Ol”]

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page