top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Güneybatı Çıtır Peynir

cheesiest-cheese-crisp-plated2-crop

Kızarmış peynirden böyle pizza gibi ama kraker gibi fantastik bir şeyler çıkabileceğini hiç düşünmemiştim. Tarife denk geldim, denedim ve yanlışlıkla elimi falan yiyordum az kalsın. Şaka bir yana, çıtır peynir gerçekten çok yönlü bir atıştırmalık. Kullandığınız biber acı değilse sabah kahvaltıları için harika bir seçim. Acı ise akşam yemeklerinde sofranızı süsleyebilir. Meze olarak tüketilebilir. Bu çok yönlülüğü ve kolay hazırlanışı ile ideal bir lezzet. Fakat ne kadar ideal? İşte onun cevabı malzemelerden sonra.

MALZEMELER:

2 adet tatlı veya acı yeşil biber

Zeytinyağı

2 buçuk bardak rendelenmiş parmesan peyniri

1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

1 yemek kaşığı kuru kişniş

Jalapeno biber (opsiyonel)

Bir miktar baharat karışımı

Jalapeno biber suyu (opsiyonel)

HAZIRLANIŞI

Fırını 250 dereceye ayarlayıp ısıtın. Biberleri yıkayın ve üzerlerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürün. Pişirme kağıdına koyup 10-15 dakika kadar fırında közleyin.

Biberler közlenirken arzu ettiğiniz kadar baharat karışımını yine kullanmak istiyorsanız jalapeno biber suyu ile (küçük bir miktar, baharat karışımını çamur yapmayacak kadar) karıştırın. Bu karışım ne çok sıvı olmalı, ne de çok susuz olmalı. Tam krema kıvamına getirmeye çalışın. Yine de sadece baharat kullanabilirsiniz, biber suyu kullanmak zorunda değilsiniz. Karışımı plastik bir şişeye koyup buzdolabında soğutun.

Biberleri közlendikten sonra fırından alın, közlenen kabuğunu kesin, tohumlarını temizleyin ve ince şeritler halinde kesin.

Borcam veya fırın tepsisini hazırlamaya sıra geldi. Ancak bu tepsinin boyunu iyi ayarlamanız gerekiyor. Çünkü parmesan peyniri rendelerini tepsinin dibine yaydığınızda tepsinin görünmemesi gerekiyor. Dibinin tamamen peynir tabakası ile kaplanmış olması gerekiyor. Yine sıcacık fırında 5-7 dakika kadar peynirleri kavurun. Eğer bu süreden önce kıtır kıtır çıtır çıtır olursa daha kısa süre de kavurabilirsiniz. Kavrulan çıtır peynirleri fırından alın ve fırının derecesini 180 dereceye düşürün.

Kaşar peynirlerini çıtır parmesan tabanının üzerine serpin. En üste de biberleri dizin. Fırına geri koyun. 2-3 dakika kadar peynirler eriyip kabarana dek pişirin.

Fırından çıkardığınız hamur yerine peynir tabanlı pizzanızı kişniş ile süsleyin. Daha acı olmasını istiyorsanız jalapeno biberlerini de dizin. Daha da lezzetli bir acı istiyorsanız buzdolabındaki biber sulu baharat karışımı sosu da ilave edin. Pizza gibi üçgen üçgen kesip sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page