top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Hamburger Patates Casserole

h1

Kabul ediyorum, tarifin adı biraz yanıltıcı. Elbette koca bir borcamın içini hamburger ve patates ile doldurup tamamen yeni bir şeyler denemeyeceğiz. Ancak bir hamburgeri hamburger yapan en önemli unsur olan köfteyi oluşturan baharatlı kıymayı patates, peynir ve casserolenin önemli elemanı mantar sosu ile birleştirip, bu uzun cümleyi nasıl kurduğuma şaşırırken enfes bir yemek hazırlayacağız. Patatesleri görselde gördüğünüz şekilde kabuklu ve yuvarlak hazırlamak zorunda değilsiniz elbette. Siz arzu ettiğiniz şekilde soyup, doğrayıp, yine beğendiğiniz şekilde süsleyip sunuma hazırlayabilirsiniz. Önemli olan, kullanacağımız malzemeleri iyi ayarlayıp, lezzetli olacak şekilde bir araya getirmek. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

Yarım kilo dana kıyma

3 adet orta boy patates

1 paket kremalı mantar çorbasını yarım ölçü su ile hazırlayıp elde edeceğiniz mantar kreması

Yarım bardak gelecek şekilde ince kıyılmış kuru soğan

3/4 bardak süt

Tuz, karabiber

1 bardak gelecek şekilde rendelenmiş çedar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtarak işe başlayın.

Patatesleri arzu ettiğiniz şekilde doğradıktan sonra kısa bir süre, patateslerin çok fazla yumuşamasına izin vermeden haşlayın. Patatesler haşlanırken, orta boy bir tavada ve orta ateşte kıymayı güzelce kavurun.

Orta boy bir kasede de mantar kreması, soğan, süt, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Haşlanan patatesleri süzüp, fırına vereceğiniz borcama dökün. Üzerine soğanlı sütlü mantar kreması karışımını dökün. En üste de kavurduğunuz kıymayı eşit bir şekilde yerleştirdikten sonra, önceden ısıttığını fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Yemeğin hazır olmasına yakın çedar peynirlerini de üzerine serpiştirin. Peynirler güzelce eriyene kadar birkaç dakika daha fırında tutun. Fırından almadan önce fırını kapatıp yemeği 1-2 dakika kadar dinlendirin. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page