top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Hindi Fileto


turkey tenderloin

Hindi, tavuk veya et gibi pişerken su salmaz. Marketlerde kemiğinden ayrılmamış hindi eti bulmak çok zordur. Pişirirken lezzet verecek yağlı hindi eti parçaları da bulmanız çok zordur. Doğal olarak kocaman bir hindi göğüs eti parçasına bakarken “ben ne yapsam da bunu kuru ve lezzetsiz olmaktan kurtarsam?” diye düşünüp dururuz. Bu tarifte alışık olmadığınız, çok ilginç bir soslama-süsleme tekniği kullanmayacaksınız. Yaparken “benim de aklıma geldiydi” diyeceksiniz. Belki de benzerini daha önce denediniz. Yine de bu kadar kolaylıkla yakalayacağınız lezzet başınızı döndürecek ve ilk lokmada sizi şaşırtmaya başlayacak, emin olabilirsiniz. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

Yarım kilo hindi göğüs fileto

3 yemek kaşığı soya sosu

1 yemek kaşığı dijon hardalı

3 çay kaşığı toz kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:

Hindi göğüs etlerini ağzı kapanabilen, plastik bir torbaya yerleştirip kenarda bekletin. Küçük bir kasede soya sosu, hardal ve toz biberleri iyice karıştırın. Torbanın içine hindilerin üzerine dökün. Ağzını iyice kapatıp iyice çalkalayın. Hindinin her yanına sosun bulaşmasını sağlayın. Buzdolabında ağzı kapalı olarak 1-4 saat arası marine edin. Bu süre içerisinde toplam 2 kere dolaptan çıkarıp çalkalayın. Fırını 200 derecede ısıtın.

Fırın ısındıktan sonra hindileri torbadan çıkarıp tepsiye yerleştirin. Fırının üst rafına, sıcaklığa 10-15 cm yakınlıkta olacak şekilde tepsiyi yerleştirin. 20 dakika kadar, pişirmenin tam ortasında arkasını çevirerek, pişirin. Çatal batırdığınızda rahatlıkla giriyor ve hindinin suyu çıkıyorsa servise hazırdır. Sıcak şekilde arzu ettiğiniz şekilde dilimleyip, arzu ettiğiniz malzemeler ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page