top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Hindi Kokteyl Köfteler


748011

Tarifin adında yazmıyor ama şimdiden uyarayım, bu tarif kızılcık sosu ve portakal marmelatı içerir. Hala “neden tatlı tatlı malzemeler?”diye sormadıysanız “Neden hindi?” diye de sormayın, elbette hindi kıyma yerine dana kıyma kullanabilirsiniz. Bu malzemeler ve hindi kıyma ile yapılan köfteler daha uyumlu oluyor gibi geliyor bana ama damak tadı tartışılmaz. Böyle ilginç tarifler genellikle misafirler için tozlu raflardan indirilir ve çocuklu ailelerde çocuklar hep bu anları bekler. Eminim siz de misafirleriniz için hazırlayacak ve onlarla birlikte ilk kez tadacaksınız ancak tavsiyem gözlerinizin yaşaracağı o anı beklemeden sadece kendiniz için yapıp hepsini afiyetle yemeniz. Daha sonra misafirlerinize gönül rahatlığı ile hazırlayıp ikram edebilirsiniz. Malzemelere geçelim bakalım.

MALZEMELER:

500 gram hindi kıyma

Çeyrek çay kaşığı baharat karışımı (adaçayı, kekik, mercanköşk, biberiye, hindistan cevizi ve karabiberi karıştırarak hazırlayabilirsiniz. Tavuk-hindi yemeklerinizde çok faydalı olacaktır)

Yarım çay kaşığı sarımsak tozu

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Çeyrek çay kaşığı barbekü sosu

Bir tutam acı pul biber

1 adet büyük boy yumurta, çırpılmış

Çeyrek bardak süt

Yarım bardak ekmek kırıntısı

1 Yemek kaşığı zeytinyağı

1 bardak kızılcık sosu

Yarım bardak portakal marmelatı

Yarım bardak tavuk suyu

HAZIRLANIŞI:

Hindi kıyma, baharat karışımı, sarımsak tozu, tuz ve karabiberi, barbekü sosunu ve bir tutam acı pul biberi büyük bir kasede güzelce karıştırarak başlayın. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra çırpılmış yumurta, süt ve ekmek kırıntılarını da ilave edip kıymaya iyice yedirin. Plastik bir kapak ile sıkıca kapatıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz kıymayı dolaptan çıkarıp her biri bir yemek kaşığı boyutunda olacak şekilde top köfteler hazırlayın. Geniş bir tavada zeytinyağını orta ateşte kızdırın. Hazırladığınız top köfteleri bu tavada kahverengileşene kadar kızartın. Kızaran köfteleri tavadan alın ve bir tabakta bekletin.

Kızılcık sosu, marmelat ve tavuk suyunu aynı tavada orta ateşte pişirmeye başlayın. İyice karıştırdıktan sonra köfteleri tavaya geri koyun. Tavanın altını iyice kısın ve köfteler tamamen pişene ve sos ile marmelatın parlaklığı azalana kadar pişirin. Arzu ederseniz tuz ve karabiber ile biraz daha tatlandırıp, sıcak bir şekilde servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page