top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Hindi Sosisli Lazanya

Lazanyayı sevmeyen yoktur. Beşamel sosu, kıyması, ve yumuşak makarnası ile damak tadımıza çok uygun ve besleyici bir yemektir. Bu sefer lazanyadan en önemli malzeme olan kıymayı çıkartıyoruz. Yerine bolca peynir ekliyoruz. Hindi sosis mi nerede? Birazdan tarifi okurken ve yemeği keyifli bir şekilde hazırlarken göreceksiniz.

MALZEMELER

-Sos için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 orta boy kuru soğan, küçük küçük doğranmış

5 diş sarımsak, ince kıyılmış

1 çay kaşığı kekik

Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

Tuz, karabiber

Yarım kilo hindi sosis

750 gram domates

-İç Malzemeler:

400 gram lor

Yarım kase rendelenmiş kaşar (parmesan bulabilirseniz olur)

1 büyük boy yumurta

2 yemek kaşığı maydanoz, ince kıyılmış

Yarım çay kaşığı tuz ve karabiber

-Birleştirmek için gerekli malzemeler:

1 paket lazanya (12 parça)

3 kase kadar kaşar

Fırın tepsisini yağlamak için zeytinyağı

1 yemek kaşığı maydanoz, ince kıyılmış

YAPILIŞI

Sosu hazırlamakla başlayalım. Önce derin bir tencerede zeytinyağını kızdıralım. Soğan, sarımsak, kekik ve kırmızı biberi ekleyip tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra 7-8 dakika kadar soğanlar yumuşayana dek karıştıralım.

Altını biraz açıp sosisleri ekleyelim. Pişirirken tahta bir kaşık yardımı ile sosisleri küçük parçalara bölelim. 6-8 dakika içinde sosisler renk değiştirmeye başladığında domatesi ekleyip karıştırarak kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra altını iyice kısalım ve tüm malzemeler birbirine iyice karışana kadar sürekli karıştıralım. Bir süre sonra sos koyulaşmaya başlayacak. Kıvamı arzu ettiğiniz gibi olunca ateşten alalım.

Sosu ateşten aldıktan sonra fırını 190 derecede ısıtmaya başlayalım. Fırın ısınırken iç malzemeler ile ilgilenelim. İç malzemelerin tamamını orta boy bir kasede iyice karıştırıp kenarda bekletelim.

Artık lazanyayı hazırlayıp fırınlamaya geçebiliriz. Fırın tepsisini önümüze alalım. Sostan ince bir katman tepsinin dibine yayalım. 3 adet lazanya parçasını yerleştirelim. İlk katların üzerine sostan ilave edelim ve iyice yayalım. Lorlu iç malzememizden de ekleyip kaşığın arkası ile karışımda bulunan topakları lazanyaya yedirelim. Az bir miktar rendelenmiş kaşar serpelim.

3 adet lazanyamızın üzerine ikişer kat daha yine aynı şekilde sos ve karışım ekleyerek çıkalım ve sos ve lor karışımını bitirelim. En üste yine kaşar serpelim.

Büyükçe bir alüminyum folyo parçasının bir yüzünü zeytinyağı ile yağlayalım. Yağlı kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisinin (veya borcamın) üzerini sıkıca kapatalım. Lazanyayı bu şekilde bir gün önceden hazırlayıp, malzemeler iyice sıkılaşsın diye buzdolabında dinlendirip ertesi gün oda sıcaklığına getirip fırınlayabilirsiniz. Eğer hemen fırına atmak istiyorsanız o halde hazırız.

20 dakika kadar lazanyanın sosu kenarlardan kabarana dek fırında pişirin. Sonrasında alüminyum folyoyu çıkarıp lazanyanın tepesi kahverengi olana kadar bir 30 dakika civarı daha pişirin. Fırından alıp 15 dakika kadar dinlendirin. Kesip servis etmeden önce maydanoz ile süsleyin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page