top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Hızlı ve Kolay Meksika Usulü Tavuk

394699

Meksika yöresinden devam ediyoruz. Bu tarifte de tavuğu Meksikalı yapacağız ve biraz salsa sosu ile lezzet katacağız. Diğer tariflerden tek farkı biraz daha kolay olması ve hızlı hazırlanması. Umarım hem hazırlarken hem de yerken keyif alırsınız. Salsa sosunu da nasıl hazırlandığını artık biliyorsunuz. Belki de evinizde önceden hazırladığınız salsa sosu bir kavanozda kullanılmayı bekliyor bile olabilir. Birçok tarife lazım, hazırlayın bir köşede dursun, lezzet katar. Hemen malzemelere geçelim:

MALZEMELER:

4 adet derisiz, kemiksiz tavuk göğsü

Fırın tepsisi yağlamak için biraz sıvı yağ veya margarin

1 diş sarımsak, dövülmüş

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

1 tutam kimyon

1 bardak salsa sosu

1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Tavuk göğüslerini sarımsak, tuz, karabiber ve kimyon ile ovalayın. Her yerine bu malzemelerin iyice yayılmasını sağlayın. Tavukların sığacağı kadar büyük bir tavaya (hepsini aynı anda kızartmanız gerekmiyor tabi), az bir miktar yağ koyun ve orta ateşte kızdırın. Tavukları tavaya koyup iki yüzü de artık pembe olmayacak şekilde, 10-15 dakika civarı kızartın.

Kızarttığınız tavukları dibini hafifçe yağladığınız geniş bir fırın tepsisine veya borcama alın. Üzerine salsa sosu dökün. En üste de rendelenmiş peynirleri serpiştirin. 15-20 dakika civarı önceden ısıttığınız fırında peynir kahverengi olana dek pişirin. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page