top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

İngiliz Muffin Pizza


English Muffin Pizza

İngiliz muffinden pizza olur mu? Bilmiyorum ama merak ediyorum. O yüzden denemeye karar verdim. Zaten daha önceki pizza malzemeli tariflerde de belirttiğim gibi; içinde pizza malzemesi olan ama pizza olmayan yiyecekler yapmaya niyeyse bayılıyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse, o pizza hamurunu doğru düzgün yapabilsem bu tariflerin hepsini çöpe atıp sadece pizza yaparım ama olmuyor ne yazık ki. Ekmek hamuruyla filan yapmaya çalışınca da istenilen sonucu alamıyoruz. Bu yüzden en güzelinin farklı farklı tariflerde pizza malzemeleri kullanmak olduğuna karar verdim. Ancak İngiliz muffin gerçekten enteresan fikir. Ben de çok merak ediyorum. O halde malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

Ortada ikiye kesilmiş İngiliz muffinler (kaç tane olacağı size kalmış, eğer muffin bulabileceğiniz bir yer yoksa tarifi hemen altta)

Muffin Malzemeleri:

  1. 1 bardak süt

  2. 2 yemek kaşığı beyaz şeker

  3. 1 küçük paket kuru maya

  4. 1 bardak sıcak su (45 derece)

  5. Çeyrek bardak erimiş margarin

  6. 6 bardak un

  7. 1 çay kaşığı tuz

Muffin Hazırlanışı:

  1. Sütü küçük bir tencerede kaynatın ve ateşten alın. İçine şekeri ilave edip eritin. Sıcaklığı biraz azalana dek dinlendirin. Küçük bir kasede de mayayı sıcak suda eritin. Krem kıvamına gelene dek 10 dakika kadar bekletin.

  2. Büyük bir kasede süt, maya karışımı, margarin ve 3 bardak unu karıştırın. Kıvama gelene kadar iyice çırpın. Tuzu ilave edin. Bu noktadan sonra unu yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar ilave edin. Eğer yumuşak hamur unun tamamını kullanmadan oluşursa hepsini kullanmak zorunda değilsiniz. Hamuru güzelce yoğurun. Dibini yağladığınız bir kaseye koyun, ağzını sıkıca kapatın ve kabarmasını bekleyin.

  3. Yumruğunuzla bastıra bastıra hamuru düzleştirin. Kalınlığı 1,5-2 santim olacak şekilde oklava yardımı ile açın. Muffinlerinizi hangi boy istiyorsanız yuvarlak olarak kesin (bardak ile biraz daha küçük, boş konserve ile daha büyük kesebilirsiniz). Temiz ve düz bir yüzeye azıcık mısır unu serpin. Kestiğiniz yuvarlak hamurları üzerine yerleştirin. Hamurların üzerine de azıcık mısır unu serpin. Üzerini örtün ve yarım saat dinlendirin.

  4. Döküm tava veya teflon tavanın dibini çok az yağ ile yağlayın. Hamurların iki yüzünü de 10’ar dakika orta ateşte pişirin. Pişirdiğiniz muffinleri sıcak tutun (fırını biraz ısıtıp içinde bekletebilirsiniz).

Yarım bardak pizza sosu (domates sosu, kıvam vermesi için azıcık salça, kekik, kırmızı biber, tuz ve karabiberi karıştırıp elde edebilirsiniz)

2 bardak rendelenmiş kaşar veya mozarella peyniri

16 dilim sucuk (veya salam, sosis, kullanmak istediğiniz herhangi bir pizza malzemesi)

HAZIRLANIŞI:

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hazırladığınız muffinleri ortadan ikiye kesip iç kısımları üstte kalacak şekilde, pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Her birinin üzerine pizza sosundan sürün. Üzerine peynir ve sucukları yerleştirin. Pizza için başka malzemeler de kullanıyorsanız ilave edin.

Önceden ısıttığınız fırında 10 dakika kadar pişirin. Peynir daha önce erirse daha az da pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page