top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

İtalyan Anason Kurabiyeleri


283959

Tatsız geçen günlerimize ne kadar faydası olur bilemem. İçinde anason geçtiği için dayanamadım. Rakı içiyormuşunuz gibi bir etkisi yok elbette ama anason kokusundan haz etmeyenler için pek de ideal bir kurabiye çeşidi değil. Zaten anasonu kullanırken miktarını oldukça iyi ayarlamamız gerekiyor. Gereğinden az kullanım anasonun kokusunu ve tadını alamayacağımız düz bir kurabiyeye yol açarken, gereğinden fazla kullanım ise hoş olmayan sonuçlara yol açabilir. Kısacası zorluk derecesi yüksek bir tarif diyebilirim. Malzemelere geçelim de boyumuzun ölçüsünü alalım.

MALZEMELER:

4 bardak un

1 bardak beyaz şeker

Yarım bardak süt

2 yumurta

1 yemek kaşığı kabartma tozu

3/4 bardak sıvı yağ

1 yemek kaşığı anason özütü

1 çay kaşığı anason özütü (ayrıca hazırlanacak)

1 bardak pudra şekeri

2 yemek kaşığı kaynar su

HAZIRLANIŞI:

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

Büyük bir kasede un, kabartma tozu ve beyaz şekeri karıştırın. Mikser yardımı ile karıştırdıktan sonra ortasında bir kuyu açın ve içine yağ, süt, 1 yemek kaşığı anason özütü koyup yumurtaları kırın. Yine iyice karıştırıp yapışkan kıvamda bir hamur elde edin.

Parmak uçlarınızı yağlayıp, hamurdan 2-2,5 cm boyutlarında parçalar koparıp yuvarlayın, yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralarında mesafe bırakarak yerleştirin. Üstlerinden hafifçe bastırıp düzleştirin. 8 dakika pişirdikten sonra fırından alın. Henüz sıcakken anasonlu şeker kaplamasına daldırıp çıkarın.

Kaplamayı yapmak için : 1 çay kaşığı anason özütünü ve kaynar suyu 1 bardak pudra şekeri ile blender yardımı ile iyice karıştırın.

Daldırıp çıkardığınız kurabiyeleri dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commenti


bottom of page