top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

İtalyan Köfteli Kabak Tekneleri


676394

Kıymalı kabak dolması kadar çok sevilen başka bir yemek yoktur tahminimce. Kabakları doldurmanın dışında görseldeki gibi tekne şeklinde oyup doldurarak da hazırlayanımız çok. Fakat tüm bu kabak tariflerinde, kabakları nasıl oyarsak oyalım, eğer zeytinyağlı ise sadece pirinçli, eğer kıymalı ise pirinçli ve kıymalı doldurduk. Bu sefer bolca peynir ve düz kıyma yerine bu kıymadan hazırlayacağımız İtalyan usulü köfteler kullanacağız. Pirinç ise kabak teknemizde kendisine ne yazık ki yer bulamayacak. Ben de yaparken “nasıl oluyor acaba?” diye merak ede ede okumuştum. Siz daha fazla okuyarak yorulmayın, malzemelere geçelim hemen.

MALZEMELER:

1 adet büyük boy kabak, uzunlamasına kesilmiş ve içi oyulmuş

1 çay kaşığı tuz

Çeyrek bardak zeytin yağı

1 adet kuru soğan, doğranmış

1 çay kaşığı dövülmüş sarımsak

Yarım kilo dana kıyma (kabak büyük boy değilse kıyma miktarını azaltabilirsiniz veya 1 yerine daha fazla kabak oyabilirsiniz)

2 yumurta

1 buçuk bardak gelecek şekilde kekik ve kırmızı biberli bayat ekmek kırıntısı

1 yemek kaşığı kuru fesleğen

Çeyrek bardak gelecek şekilde rendelenmiş havuç

1/3 bardak rendelenmiş parmesan peyniri

1 bardak domatesli spagetti sosu

1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtarak hazırlığa başlayın. Kabağın içindeki çekirdekleri temizleyin ve içini oyun. Tekne şeklinde hazırladıktan sonra içine bir tutam tuz serpip kenara ayırın. Zeytin yağını da bir tavada orta ateşte kızdırın. Soğan ve sarımsakları 5 dakika kadar kavurduktan sonra ateşten alın ve soğumasını bekleyin.

Büyük bir kasede kıyma, yumurta, baharatlı bayat ekmek kırıntıları, fesleğen, havuç ve parmesan peynirini karıştırın. Karıştırırken az önce kavurduğunuz soğan ve sarımsakları da ilave edin. Güzelce yoğurun. Bu noktadan sonra karışıma köfte şekilleri vermenize gerek yok. Oyulmuş yarım kabak teknelerinin içini bu karışım ile iyice doldurun. Kabakları pişireceğiniz borcamın dibine doldurduğunuz kabakları yerleştirin. Domatesli spagetti sosunun yarısını kabakların üzerine dökün. Tüm kıyma sosla kaplanmalı, hatta kabak teknelerinin sağından solundan sos dökülmeli. Elinizi korkak alıştırmayın.

Önceden ısıttığınız fırında kabaklar yumuşayana, içindeki kıyması da renk değiştirene kadar pişirin. Eğer mutfak termometreniz varsa, tam kıymanın ortasına batırdığınızda sıcaklık 70 derece olmalıdır. Pişen kabak teknelerini fırından çıkarmadan üzerine kaşar peynirini serpiştirin. Tekrar fırına verin ve peynir eriyene kadar 5 dakika daha fırında tutun.

Peynirler erirken kalan spagetti sosunu orta ateşte ısıtın. Fırından çıkardığınız sıcak sıcak kabak teknelerini yanında sosla servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page