top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Islak Kurabiye - Brownie Kurabiye

Pratik, lezzetli ve adeta brownie tadına benzer bir muhteşemlik arıyorsanız, işte size mükemmel bir seçenek: Islak kurabiye tarifi!


Bu tarif, yoğun kakao aroması ve yumuşacık dokusuyla sizi cezbetmeye hazır.

Islak kurabiye, çıtır dış kabuğunun altında adeta eriyen bir çikolata deneyimi sunar. İçi nemli ve yoğun, dışı ise hafif çıtır olduğu için brownie benzemesiyle ün kazanır. Üstelik hazırlaması son derece pratik!


Misafirlerinizi etkilemek veya ani tatlı krizlerinize hızlı bir çözüm bulmak istediğinizde, ıslak kurabiye tarifi imdadınıza yetişir. Kakaonun büyüsüne kapılmak ve tatlı ihtiyacınızı doyurmak için hemen mutfağa girin ve brownie kurabiyenin eşsiz tadını yaşayın!



brownie ıslak kurabiye tarifi
Brownie Kurabiye

 
Hazırlık Süresi : 20 Dakika - Pişirme Süresi : 25 Dakika - Porsiyon : 20 Adet

Brownie Kurabiye İçin Malzemeler


Şerbeti için:

  • 2 bardak şeker

  • 2 bardak su

  • 4-6 damla limon


Hamuru için :


  • 1 yumurta

  • 1 çay bardağı şeker

  • 125 gram eritilmiş tereyağı ya da margarin

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 4 yemek kaşığı kakao

  • 1 paket kabartma tozu

  • 2 su bardağı un (İhtiyaç olursa 1 yemek kaşığı daha un eklenebilir)


Yapılışı


Adım 1


Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alarak önceden kaynatalım. Fokurdamaya başlayınca limon suyunu ekleyelim ve altını kapatalım.


Adım 2


Yumurta ve şekeri 2-3 dakika çırpalım. Eritilmiş tereyağ, sıvıyağ ve kakao ekleyip tekrar çırpalım.


Adım 3


Kabartma tozu ilave edelim. Unu kademeli olarak ekleyerek yoğuralım. Hamurun yağlı bir yapısı var fakat vıcık vıcık diye tabir edilen kıvamda olmamalı, tepsiye yuvarlayıp koyduğunuzda bir süre sonra dışa yağ salmaması gerekiyor. Bu yüzden gerekirse ilave 1 kaşık unu da ekleyin.


Un ve yağ markasına göre değişkenlik gösterdiği için bu aşamada kontrollü gitmelisiniz aksi halde çok yayılan kurabiyeleriniz olacaktır.


Adım 4


Tam kıvamına geldikten sonra yuvarlayıp aralıklı tepsiye dizelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim.


Adım 5


Fırından çıktıktan sonra 1 dakika kadar ilk sıcaklığının geçmesini bekleyelim ve şerbetin olduğu kaba kurabiyeleri batıralım yine o şekilde 30 saniye bekleyip tersini çevirelim bir 30 saniye daha şerbette bekleterek sunum tepsisine alalım. Ben sonradan üzerlerine 1 kaşık daha şerbet ekliyorum, isterseniz yapmayabilirsiniz. Soğumaya bırakalım.




 


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page